Japānā snieg: metru biezās sniega segas dēļ traucēta satiksme

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas ziemeļos un vidienē trešdien plosās sniegputenis, kura dēļ traucēta satiksme. Sniega segas biezums vietām sasniedzis gandrīz metru.

Japānas Meteoroloģijas aģentūra brīdina, ka arī ceturtdien Hokaido salā un Japāņu jūras piekrastē gaidāms sniegputenis un pastāv lavīnu risks.

Raidorganizācija NHK ziņoja, ka Japānas ziemeļos un Japāņu jūras piekrastē pēdējo 24 stundu laikā uzsnigusi 60 līdz 90 centimetru bieza sniega sega.

Hokaido vēja ātrums brāzmās sasniedzis pat 131,8 kilometrus stundā (36,6 metrus sekundē).

Sniegputeņa dēļ Hokaido trešdien atcelti 12 avioreisi, vairāki vilcienu un 15 pasažieru kuģu reisi, vēsta laikraksts «Hokkaido Shimbun».

Jamagatas prefektūrā trešdienas rītā aptuveni desmit automašīnas iesaistītas ceļu satiksmes negadījumā, izraisot sastrēgumu, kurā iestrēgušas aptuveni 100 citas automašīnas.

Apledojuma dēļ otrdien ceļa satiksmes negadījumos Hokaido tika ievainoti vairāk nekā desmit cilvēki, ziņoja mediji.

Hokaido laikraksts vēstīja, ka spēcīgais vējš apgāzis arī 16 metrus augstu bāku Rumoi ostā un vēl aptuveni 100 automašīnas vairākas stundas iestrēgušas uz ceļa Najoro pilsētā.

Līdz 80 centimetriem bieza sniega sega tiek prognozēta arī Ņiigatas prefektūrā, un spēcīga snigšana gaidāma arī Nagano un Gummas prefektūrās un Japānas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu