Floridas pilsētā snieg pirmoreiz 28 gadu laikā; sinoptiķi prognozē «bumbas ciklonu»

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Floridas štata Talahasī pilsēta trešdien piedzīvoja pirmo sniegu 28 gadu laikā, kad ziemas vētra ASV Atlantijas okeāna piekrastes štatos virzījās uz dienvidiem, tostarp skarot Čarlstonas pilsētu Dienvidkarolīnas štatā un Savannu Džordžijas štatā.

Sinoptiķi brīdināja, ka tā pati meteoroloģiskā sistēma var drīz kļūt par «bumbas ciklonu», atnesot vējus ar orkāna spēku, plūdus piekrastē un biezu sniegu.

Bīstami zema gaisa temperatūra, kas vairākas dienas piemeklēja plašu teritoriju no Jaunanglijas štatiem līdz Teksasai, ir vainojama vismaz 16 nāves gadījumos.

Floridā trešdien bija spēkā brīdinājums par ziemas vētru, un sinoptiķi paziņoja, ka vēji ar orkāna spēku ceturtdien var radīt septiņus metrus augstus viļņus piekrastē.

Skolās ASV dienvidaustrumos tika atceltas mācību stundas, un policija aicināja autovadītājus atturēties no braucieniem.

Savannā, Čarlstonā un vairākās citās lidostās sniega un ledus dēļ tika atcelti avioreisi. 95. starpštatu automaģistrāle 97 kilometru garā posmā apledoja, un uz tās notika simtiem avāriju.

Džordžijas štata gubernators Neitans Dīls izsludināja ārkārtas stāvokli līdz piektdienai 28 apgabalos. Alabamas štata piekrastes skolās tika uz laiku atceltas prasības par skolēnu formastērpiem, lai skolēni varētu siltāk saģērbties.

Floridas lielākie izklaides parki paziņoja, ka tiek slēgtas ūdens atrakcijas. Savukārt Ziemeļkarolīnas Zooloģiskais dārzs Ešboro pilsētā piedāvāja biļetes ar atlaidēm tiem, kas aukstajā laikā vēlētos apskatīt leduslāčus, polārlapsas un aļņus. Āfrikas ziloņi, lauvas un gorillas gan nebija apskatāmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu