Iguānu lietus: aukstums Floridā atnes dīvainu dabas parādību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aukstuma vilnis ASV austrumkrastā atnesis dīvainu dabas parādību. Floridā neierasti zemās gaisa temperatūras dēļ iguānas «aizmieg» un nokrīt uz zemes no koku zariem, uz kuriem pirms tam sēdēja. Eksperti norāda, ka zaļās ķirzakas ir dzīvas un atmodīsies, kad laiks kļūs siltāks, vēsta «The Guardian».

Iguānas nav vienīgie dzīvnieki, kam ASV neparasti aukstā ziema sagādā grūtības.

Foto: AP/ScanPix

Ūdens temperatūra Meksikas līcī noslīdējusi tik zemu, ka jūras bruņurupučiem nākas turēties tuvu pie ūdens virsmas un tādējādi pakļaut sevi uzbrukumiem. ASV Nacionālo parku dienests Teksasā šonedēļ izglāba vairāk nekā 40 nosalušus, taču dzīvus bruņurupučus.

Tikmēr Masačūsetsā dabas aizstāvju organizācija «Atlantic White Shark Conservancy» ziņo, ka esot atradusi trīs haizivis - divas no tām cietušas no «aukstuma šoka», bet trešā bijusi sasalusi. «Īsta haizivs lāsteka!» organizācija rakstīja sociālajā tīklā «Facebook».

Aukstumu izjūt arī dzīvnieki, kas piemēroti dzīvei aukstā klimatā. Gaisa temperatūrai nokrītot līdz -25 grādiem pēc Celsija, Kalgari zoodārzs Kanādā svētdien paziņoja, ka pārvietos savus karaliskos pingvīnus uz iekštelpām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu