Vai ASV prezidents Donalds Tramps zina savas valsts himnu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien pirms koledžas amerikāņu futbola spēles Atlantā, uzlicis roku uz sirds, dziedāja līdzi ASV nacionālajai himnai. Taču videoieraksts liek aizdomāties - vai prezidents vispār zina savas valsts himnas vārdus?

Trampa iznāciens uz laukuma pirms spēles sākuma izpelnījās divējādu reakciju no skatītājiem - gan gaviles, gan neapmierinātu ūjināšanu, novēroja raidorganizācija BBC.

Sociālajos medijos drīz vien parādījās viedokļi, ka Tramps - valsts pirmā persona un pašpasludināts patriots - vai nu aizmirsis himnas vārdus, vai varbūt tos nemaz nezina.

ASV «Karoga kodekss», kurā izskaidrots, kā iedzīvotājiem jāizturas pret ASV nacionālajiem simboliem, nenosaka, ka himnas atskaņošanas laikā tai būtu jādzied līdzi. Tāpēc Tramps būtu varējis atturēties no dziedāšanas.

Tramps bija ieradies uz koledžas amerikāņu futbola spēli starp Džordžijas Universitātes un Alabamas Universitātes komandām.

Tramps iepriekš skarbi kritizējis Nacionālās Futbola līgas (NFL) spēlētājus, kuri himnas atskaņošanas laikā nometās uz ceļgala, tādā veidā protestējot pret ASV policijas rasismu. Tramps to uzskata par necieņas izrādīšanu himnai, taču daudzi sociālo tīklu lietotāji norādījuši, ka NFL skandālā iesaistītie sportisti, visticamāk, zina visus himnas vārdus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu