BAFTA balvu nominācijās dominē filma «Ūdens forma»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ izziņots Britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvu nomināciju saraksts, kurā meksikāņu kinorežisora Giljermo del Toro uzņemtā filma «Ūdens forma» («The Shape of Water»).

«Ūdens forma» saņēmusi veselas 12 nominācijas. Meksikāņu režisora filma par Aukstā kara laikā, 60. gados notvertu jūras briesmoni pagājušogad jau saņēmusi Venēcijas kinofestivāla galveno balvu - «Zelta lauvu». Galvenajā lomā, mēmas sievietes tēlā - Sallija Hokinsa (Sally Hawkins).

Giljermo del Toro
Giljermo del Toro Foto: AP/Scanpix

Nopietnu konkurenci filmai noteikti sagādās nule «Zelta globusa» ceremonijā vairākas balvas ieguvusī filma «Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri» («Three Billboards Outside Ebbing, Missouri»), kas vēsta par kādu sievieti (Frānsisa Makdormanda), kura nolēmusi pati sameklēt savas meitas slepkavu. Kā arī filmu «Prāts un jūtas» un «Anna Kareņina» režisora Džo Raita jaunākā kinolente «Tumšākā stunda» («Darkest Hour»), kas vēsta par britu valstsvīru Vinstonu Čērčilu. Abām filmām pa deviņām nominācijām.

Frances McDormand filmā "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"
Frances McDormand filmā "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" Foto: AP/Scanpix

Slavenā režisora Kristofera Nolana filma «Denkerka» («Dunkirk»), kas ir pirmais izcilā režijas meistara veikums kara drāmu žanrā, saņēmusi astoņas nominācijas.

Vēsturiskā kara drāma vēsta par spriedzes pilniem notikumiem Lamanša krastā Otrā pasaules kara laikā. Nelielā teritorijā ap Denkerkas ostu Francijā simtiem tūkstošu britu un sabiedroto karavīru ir ienaidnieku – vācu karaspēka - aplenkti. Bezizejas situācijā nonākušajiem kareivjiem aiz muguras ir tikai jūra, un viņu vienīgais glābiņš no nāves ir šķietami neiespējama evakuācija.

Zinātniskās fantastikas filmas «Blade Runner» («Pa asmeni skrejošais») turpinājums «Pa asmeni skrejošais 2049» («Blade Runner 2049») arī saņēmis astoņas nominācijas. Ievērību izpelnījušās arī filmas «I, Tonya» ar Margo Robiju (Margot Robbie) galvenajā lomā un Pola Tomasa Andersona vēsturiskā drāma «Spoku pavediens» («Phantom Thread»), kas ir pēdējā filma, kur redzams lieliskais aktieris Daniels Dejs-Luiss (Daniel Day-Lewis).

Arī ģimenes filmai «Paddington 2» trīs nominācijas.

Interesanti, ka Stīvena Spīlberga «Post» nesaņēma nevienu nomināciju.

Uzvarētāji tiks paziņoti 18. februārī, pāris nedēļas pirms ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvu pasniegšanas 3. martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu