Taizemē uz žurnālistu jautājumiem atbild kartona premjerministrs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taizemes premjerministrs Prajuts Čanoča izvēlējies neparastu pieeju, kā neatbildēt uz jautājumiem preses konferencē, – uz žurnālistu jautājumiem atbildēt tika «norīkots» premjera pilna auguma attēls, kas uzlīmēts uz kartona, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Prajuts žurnālistus pirmdien pie valdības mājas uzrunāja vien neilgu brīdi, bet pēc tam devās projām, savā vietā atstājot kartona dubultnieku.

«Ja vēlaties uzdot jautājumus par politiku vai konfliktiem, jautājiet šim puisim,» paziņoja Prajuts, norādot uz savu attēlu, kas novietots pie mikrofona vietā, kur pirms brīža atradās pats premjerministrs.

Prajuts Čanoča pie varas Taizemē nāca 2014.gadā viņa vadībā notikuša militāra apvērsuma rezultātā.

Viņa valdība solījusi valstī jaunas vēlēšanas, tomēr vēlēšanu izsludināšana vairākas reizes pārcelta.

Žurnālisti bija cerējuši premjerministram uzdot jautājumus gan par vēlēšanām, gan par vardarbības uzliesmojumu valsts dienvidos, kā arī par bargajiem likumiem, kas Taizemē ir spēkā par monarha un monarhijas apvainošanu.

Kā ziņo Taizemes laikraksts «The Nation», Taizemes premjers pirmdien nav vēlējies runāt tikai ar žurnālistiem, jo tajā pašā dienā viņš valdības namā ticies ar bērnu grupu saistībā ar šo sestdien Taizemē svinamo Bērnu dienu.

Uzrunājot bērnus, Prajuts uzsvēra, ka esot nepieciešams veicināt jaunu cilvēku iesaistīšanos 21. gadsimta demokrātijas procesos.

Viņš arī paziņoja, ka Taizemei nevajadzētu baidīties no politikas un būtu jāstrādā pie jaunas politiķu paaudzes radīšanas.

Pēdējo dažu gadu laikā Taizemē tikuši arestēti vai ieslodzīti daudzi studenti, kas protesta demonstrācijās pauda neapmierinātību ar Taizemes huntas valdīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu