Brīdinājums: nepatīkami kadri. ASV policijas izsaukums uz ķīviņu beidzas ar apšaudi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kolorādo štata Duglasa apgabala šerifa birojs publiskojis video, kurā redzams, kā pagājušā gada pēdējā dienā policistiem izsaukums uz «vārdisku traucēšanu» beidzās ar apšaudi. Kāds vīrietis pie dzīvojamās ēkas ārpus Denveras atklāja uguni uz 29 gadus veco policistu Zakariju Perišu, vēsta aģentūra «Reuters».

Cita policista formastērpam piestiprinātās kameras ierakstā redzams, kā Perišs guļ ielas malā un viņa kolēģi cenšas atrast šāviena vietu, kamēr apkārt dzirdami šāvienu trokšņi.

Perišs vēlāk nomira.

Incidentā tika ievainoti vēl četri citi policisti un divi civiliedzīvotāji.

Uzbrucējs identificēts kā 37 gadus vecais armijas veterāns Metjū Rīls, kas pirms tam vairākkārt bija nonācis policijas redzeslokā. Rīls vēlāk mira apšaudē ar SWAT komandu, vēsta žurnāls «Time».

Rīlu 2014.gadā ievietoja Vaiomingas psihiatriskajā slimnīcā, un šajā laikā viņu uz 72 stundām izolēja piespiedu kārtā. Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) pārstāvis Stīvens Fišers jaunākais norāda, ka izolēšana, visticamāk, esot veikta veselības novērošanas nolūkā un tās dēļ viņam netika atņemtas tiesības nēsāt ieročus.

Vaiomingas Universitāte, kurā Rīls mācījās jurisprudenci, oktobrī sāka izmeklēšanu saistībā ar ierakstiem sociālajos tīklos, kuru skaitā bija slēpti draudi kādu nošaut. Novembrī augstskola par Rīlu ziņoja policijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu