Noskaties! Singapūras zoodārzs izrāda savus jaundzimušos iemītniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Singapūras zoodārzā ceturtdien tika izrādīti jaunākie iemītnieki - mazuļi, kas piedzimuši apdraudēto sugu dzīvniekiem, vēsta ziņu aģentūra «Reuters». Spriežot pēc zoodārzu apmeklējušo bērnu sajūsmas pilnajiem spiedzieniem, viņu favorīts ir pundurnīlzirga mazulīte Albīna.

Albīna piedzima 7.novembrī. Viņa ir 24. pundurnīlzirga mazulis, kas nācis pasaulē Singapūras zoodārzā.

Zoodārzu vadošā organizācija «Wildlife Reserves Singapore» norāda, ka gadu gaitā tai izdevies veicināt apdraudēto sugu dzimstību ar tādu tempu un regularitāti, kas pārspēj vairumu citu zoodārzu visā pasaulē.

Ceturtdien apmeklētāji varēja aplūkot divus zilā pundurgekona mazuļus, kuri izšķīlās 22.decembrī. Kritiski apdraudētā suga, kam raksturīga zila ādas krāsa, atrodama tikai astoņus kvadrātkilometrus lielā platībā Tanzānijā.

Gekonu kolonijas veidošana zoodārzā nodrošina to, ka suga saglabāsies pat tad, ja savvaļā dzīvojošie pārstāvji izmirs.

Zoodārzs izrādīja arī pagājušā gada aprīlī dzimušo orangutānu mazulīti Kansu un nesen pasaulē nākušus Āzijas īsnagu ūdra mazuļus. Vienam no mazajiem ūdrēniem bija amputēta priekšķepa.

«Wildlife Reserves Singapore» norāda, ka tās administrētajā zoodārzā aizvadītajā gadā piedzimuši 540 mazuļi, kas pārstāv 145 sugas. Ceturtā daļa no tiem pieder apdraudētajām dzīvnieku sugām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu