BMW uzstāda rekordu - drifts 8 stundu garumā ar degvielas uzpildi gaitā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Drifta sacensībās viens iebrauciens ilgst pārdesmit sekundes, un tas ir daudz, daudz mazāk par to laiku, kas tagad tiks ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā.

Jaunais drifta rekords ir 8 stundas, un šajā laikā BMW braukšanas instruktors Johans Švarcs (Johan Schwartz) no Dānijas ar BMW M5 (F90) veica 374,170 kilometrus.

Kvēlākie drifta sacensību fani noteikti protestēs, ka tas taču nav drifs, jo īstā driftā ir jābūt svilstošu riepu dūmu mutuļiem un skaļai motoru rēkoņai, taču jāteic, ka arī tik ilgi braukt pa apli mazliet ieslīpi ar pretējā virzienā sagrieztiem priekšējiem riteņiem ir jāprot.

Taisnības labad gan jāsaka, ka Švarcs to nebūtu paveicis ar standarta M5 un bez asistentu palīdzības. Tā kā BMW USA bija ieplānojuši uzstādīt rekordu, bija skaidrs, ka

agri vai vēlu mašīnas motoram sāks trūkt dzeramā, tādēļ auto ieguva speciālu degvielas tvertnes «adapteri».

Tā būtībā bija bagāžas nodalījumā ievietota metāla tvertne ar izvadu pie aizmugurējā jumta balsta.

Šo konstrukciju drosmīgajam asistentam Metam Batam (Matt Butt), izliecoties pa cita M5 aizmugurējo logu, astoņu stundu laikā kopumā nācās izmantot piecas reizes. Tikai pateicoties tam Švarcs spēja nepārtrauktā sānslīdē sagraut līdz tam pastāvējušo rekordu, kas bija astoņās stundās sānslīdē nobraukti 144 kilometri.

Jāpiebilst, ka lielākā distance, kas astoņās stundās nobraukta sānslīdē, nav vienīgais BMW USA sasniegtais rekords. Pēc tā

avantūristi nolēma izmēģināt spēkus paralēlajā driftā un šis mēģinājums bija auglīgs.

Proti, Švarcs ar savu F90 un viņa kolēģis Mets Malins (Matt Mullins) nedaudz vecākā M5 (F10) sānslīdē bez apstājas nobrauca 79,26 kilometrus.

Jau ziņots, ka jaunākās paaudzes M5 ir 4,4 litru V8 twin-turbo motors ar 600 ZS un 750 Nm, ko pirmo reizi modeļu saimes pastāvēšanas vēsturē saņem xDrive pilnpiedziņas sistēma. Lai uzstādītu rekordu, gan tika izmantota iespēja vilkmes pievadu priekšējās ass riteņiem atslēgt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu