ASV vecākiem aizliedz kontaktēties ar saviem 13 bērniem, ko tie turēja ieslodzītus mājā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kalifornijas tiesa izdevusi orderi, kas aizliedz Deividam un Luīzei Turpiniem kontaktēties ar viņu 13 bērniem, kuri ģimenes mājā dzīvoja necilvēcīgos apstākļos - badā, netīrībā un daži pat piesieti pie gultām, vēsta raidorganizācija BBC. Vecākiem jāturas 90 metru attālumā no savām atvasēm, kā arī vēl trīs gadus aizliegts ar bērniem sazināties elektroniski.

Turpini apsūdzēti spīdzināšanā, nelikumīgā ieslodzīšanā un citos pārkāpumos. Pāris noliedz vainu visos apsūdzības punktos. Notiesājoša sprieduma gadījumā Turpiniem draud mūža ieslodzījums.

Briesmīgie apstākļi, kādos Turpini turēja savus bērnus, nāca gaismā 14.janvārī, kad pāra 17 gadus vecā meita no mājas aizbēga un vērsās policijā.

Prokurori atklājuši sīkāku informāciju par to, kā vecāki izturējušies pret saviem divus līdz 29 gadus vecajiem bērniem. Turpini viņus bieži esot situši, mazgāties atļāvuši reizi gadā un dažkārt pieķēdējuši pie gultas.

Turpinu vecākās meitas bijušais klasesbiedrs Taha Muntadžibudins stāsta, ka vienaudži sākumskolā esot apcēluši meiteni, kura uz skolu katru dienu nāca vienās un tajās pašās netīrajās drēbēs. «Es jūtos briesmīgi, jo klasesbiedrene, kuru vienaudži apcēla par «smirdēšanu pēc kakām», burtiski bija spiesta sēdēt savos izkārnījumos, jo bija piesieta pie gultas,» viņš norāda.

Turpinu vecākais dēls ar labām sekmēm mācījās Riversaidas apgabala koledžā Kalifornijā, ziņo raidorganizācija ABC. Viņa bijusī kursabiedrene Endžija Parra telekanālam NBC teica, ka puisis esot bijis «jauks, bet dīvains» un vienmēr valkājis vienu un to pašu apģērbu. Viņš arī esot izskatījies ļoti izkāmējis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu