Pēc tankkuģa nogrimšanas Austrumķīnas jūrā izveidojušies četri naftas plankumi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrumķīnas jūrā vietā, kur nogrima tankkuģis «Sanchi», konstatēti četri naftas plankumi, un Ķīnas varasiestādes gatavojas nosūtīt uz vraku robotus, lai novērtētu videi nodarīto kaitējumu.

«Sanchi» nogrima svētdien pēc tam, kad aptuveni nedēļu bija dedzis pēc sadursmes ar preču kuģi «Crystal» 6.janvārī.

Uz tankkuģa atradās 32 komandas locekļi - 30 Irānas un divi Bangladešas pilsoņi. Pēc avārijas izdevās atrast tikai trīs bojāgājušo līķus.

«Sanchi» transportēja 136 000 tonnu viegli uzliesmojoša dabasgāzes kondensāta, kas ir ļoti toksisks, bet ātri sadeg vai iztvaiko. Taču, nokļūstot zem ūdens, tas var nodarīt nopietnu kaitējumu jūras videi.

Ķīnas Okeānu administrācija trešdien paziņoja, ka novēro četrus naftas plankumus, kuru kopējā platība ir gandrīz 101 kvadrātkilometrs.

Administrācija pavēstīja, ka mēģina kontrolēt naftas noplūdi un novērtēt tās ietekmi uz jūras vidi.

Otrdien administrācija ziņoja, ka vietā, kur nogrimis tankkuģis, izveidojušies divi naftas plankumi aptuveni 69 kvadrātkilometru platībā un vēl 40 kvadrātkilometri piesārņoti ar izkliedētu naftu.

Ķīnas Transporta ministrija trešdienas vakarā paziņoja, ka «Sanchi» nogrimis aptuveni 115 metrus dziļi jūras dibenā un turp tiks nosūtīti roboti, lai izpētītu kuģa vraku.

Papildus dabasgāzes kondensātam tankkuģī atradās arī degvielas cisterna, kurā iespējams iepildīt aptuveni 1000 tonnas dīzeļdegvielas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu