Hermanis: Latvijā pērn pieauga ne tikai mūzikas kvantitāte, bet arī kvalitāte

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien tika paziņoti balvas «Zelta mikrofons» nominanti dažādās kategorijās. Kopumā vērtēšanai tika iesniegti 309 pieteikumi, kas ir par 43 ierakstiem vairāk nekā iepriekšējā gadā. Žūrijas priekšsēdētājs Aivars Hermanis pauda gandarījumu par lielo pieteikumu skaitu, jo pērn augusi ne tikai mūzikas kvantitāte, bet arī kvalitāte.

Žūrijas priekšsēdētājs pauž arī nelielu izbrīnu, jo runā, ka Latvija izmirst un daudzi izbrauc no valsts, taču mūzikas ar katru gadu kļūst aizvien vairāk. «Latvieši jau ir dziedātāju, operdziedātāju, komponistu un diriģentu tauta, tā ka ar šo jomu viss ir kārtībā. Un to varam novērot arī visā pasaulē,» tā par pieteikumu skaita pieaugumu izsakās Aivars Hermanis. Viņš arī augstu vērtē izpildījuma kvalitāti, jo dažus ierakstus nebūtu kauns izplatīt visā pasaulē.

Vislielākie strīdi žūrijas pārstāvjiem, vērtējot iesniegtos pieteikumus, ir bijuši par to, kurā kategorijā virzīt kuru mūziķi, jo pēdējos gados aizvien biežāk mūzikā jūtams žanru un stilu sajaukums.

Nominantu paziņošanas pasākumā viena no gaidītākajām nominācijām bija labākā debija, jo jaunas zvaigznes pie mūzikas apvāršņa gaida arī uz skatuves jau ilgi esošie mūziķi. Aivars Hermanis atzinīgi izsakās par esošo izglītības sistēmu, kas pēdējā gadu desmitā ģenerē labas kvalitātes izpildītājus visos mūzikas žanros, kas dod pozitīvu lēcienu kopējā mūzikas nozarē, ja salīdzina ar laiku pirms piecpadsmit vai desmit gadiem.

Kuri būs tie, kas saņems balvas, uzzināsim 27. februārī, kad norisināsies svinīgā ceremonija Dailes teātrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu