Daugavā turpinās nelielas ūdens līmeņa svārstības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ūdens līmenis Daugavā pie Zeļķu tilta piektdienas rītā ir aptuveni tikpat augsts kā ceturtdienas rītā, savukārt pie Jēkabpils tas cēlies par 60 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Zeļķu novērojumu stacijā ceturtdienas vakarā ūdens līmenis uz brīdi sasniedza 7,76 metru atzīmi, kas ir aptuveni metru virs kritiskās robežas un 19 centimetru virs pērnā gada palu maksimuma. Piektdien plkst.5.30 ūdens līmenis šajā vietā bija 7,46 metri virs stacijas nulles punkta.

Pie Pļaviņām un Jēkabpils ūdens līmenis svārstās, Daugavā pie Jēkabpils tas diennakts laikā kāpis par 60 centimetriem, bet pirms desmit dienām ūdens līmenis bija vēl par 40 centimetriem augstāks. Ūdens līmenis pie Jēkabpils ir vairāk nekā divus metrus zem pilsētai kritiskās atzīmes.

Daugavā augšpus Jēkabpils pārsvarā turpinās pakāpeniska ūdens līmeņa pazemināšanās.

Šīs nedēļas sākumā Daugavā pie Pļaviņām izveidojās ledus sega. Augšpus ledus segas krājas un blīvējas vižņi, jo gandrīz visā upes garumā turpinās vižņu veidošanās. Hidrologi prognozē, ka tuvākajās dienās Daugavā saglabāsies intensīva vižņu iešana un posmā Jēkabpils - Pļaviņas iespējama strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Sagaidāms, ka Daugavas lielākajā daļā un vairumā citu upju turpināsies ūdens līmeņa pazemināšanās vai nelielas svārstības, bet ledus iešana vietām var izraisīt straujas ūdens līmeņa izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu