Filma «Nameja gredzens» tiks izrādīta Eiropas filmu tirgū

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Eiropas filmu tirgus un «Berlināles» kinofestivāla laikā Berlīnes kinoteātrī «DFFB - Kino» ceturtdien plkst.17 tiks izrādīta režisora Aigara Graubas filma «Nameja gredzens», informē Nacionālā kino centra (NKC) starptautisko festivālu koordinatore Agnese Zapāne.

Filma pārstāv Latvijas filmu nozares stendu, kas Eiropas filmu tirgū ar numuru «G10» izvietots blakus Igaunijas stendam, savukārt filmu studija «Rija», kas «Berlinālē» parasti nodarbojas ar Latvijas filmu izplatīšanu starptautiskos tirgos, strādā stendā ar numuru «G15». Latvijas stenda dizaina noformējumā šogad akcentētas filmas, kas top NKC programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei.

Savukārt 19. februārī, pulksten.12.25 kinoteātrī «Cinemaxx» tiks demonstrēta režisora Vara Braslas un producenta Gata Upmaļa spēlfilma «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru».

Zapāne norādīja, ka paralēli notiekošajā televīzijas filmu tirgū «Avant Premiere» pasaules pirmizrādi piedzīvos vēl viena Latvijas filma - 20. februārī plkst.18 tiks demonstrēta Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijā uzņemtā dokumentālā filma «Paslēpes mūzikā. Elīna Garanča», kuras režisore ir Agita Cāne-Ķīle.

«Berlināles festivāla mērogs ir iespaidīgs - pagājušajā gadā tur nopirktas vairāk nekā 334 000 kinobiļetes un strādājuši vairāk nekā 21 000 kinoindustrijas profesionāļu no 127 valstīm, ieskaitot 3700 žurnālistu no pasaules medijiem. Savukārt Eiropas filmu tirgū satiekas vairāk nekā 9000 kino profesionāļu no 110 pasaules valstīm, četru dienu garumā darbojas arī «Berlināles» kopražojumu tirgus jeb «Berlinale Co-Production Market», kas kļūst par auglīgu augsni starptautiskās sadarbības attīstīšanai,» pasākuma nozīmīgumu aprakstīja Zapāne

Kā ziņots, Nameja lomu filmā atveido zviedru aktieris Edvīns Endre, kurš filmējies arī seriālā «Vikingi». Galvenajās lomās varēs redzēt arī lietuviešu aktrisi Aisti Diržūti un Džeimsu Blūru no Lielbritānijas. Tāpat filmā spēlē latviešu aktieri Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Dainis Grūbe, Lauris Dzelzītis, Ivo Martinsons, Elīna Vāne un citi.

Filmu producējusi SIA «Platforma», sadarbībā ar Lielbritānijas kino izplatīšanas kompāniju «Kaleidoskops» un Kauņas kinostudiju. Kopējais filmas budžets ir 2,5 miljoni eiro, no kuriem 700 000 eiro trīs gadu laikā piešķirti no Nacionālā kino centra līdzekļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu