Lūk, kā Filipīnās atzīmē Muitas pārvaldes dibināšanas gadadienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Filipīnu prezidents Eduardo Duterte ir apņēmības pilns izskaust korupciju un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas. Vismaz tādu iespaidu viņš radījis, varasiestādēm liekot iznīcināt valstī nelegāli ievestus auto 1,2 miljonu ASV dolāru (971 tūkstotis eiro) vērtībā.

Savdabīgā vairāku desmitu automobiļu iznīcināšanas akcija vienlaicīgi norisinājās trīs Filipīnu ostās - Manilā, Davao un Sebu -, un to Facebook tiešraidē pārraidīja Filipīnu valsts televīzija PTV.

Lietā liekot buldozerus un ekskavatorus, Dutertes padotie parūpējās, lai uz ceļiem nenonāktu vairāki desmiti dažāda vecuma un segmentu lietoti auto, tai skaitā, BMW 745Li, Audi S5, Jaguar S-Type, Nissan 350Z, BMW Z4, Mercedes-Benz C280, Audi A6, Toyota Tundra un pat vēsturisks Chevrolet Corvette Stingray, kā arī vairāki jauni Toyota Land Cruiser un Mercedes-Benz.

Filipīnu varasiestādes šo akciju sarīkoja, atzīmējot 116. gadadienu kopš Muitas kontroles biroja izveidošanas. Kad svinību oficiālā daļa bija noslēgusies, saplacinātie auto ar prezidenta rīkojumu tika nodoti metāllūžņu uzpircējiem, vēsta Newsru.com.

«Tiem, kuri, uzpērkot amatpersonas, cer izvairīties no nodokļu maksāšanas, mēs varam pateikt tikai vienu - jums nekas neizdosies,» sacīja Filipīnu finanšu ministrs Karloss Domingess.

Var piebilst, ka kopumā 2017.gadā Filipīnu muita konfiscēja nelegāli ievestus automobiļus 2,93 miljardu ASV dolāru (2,37 miljardi eiro) vērtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu