McLaren izlaiž supermašīnu ar leģendārā Sennas vārdu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: McLaren

Pagājušā gada decembrī McLaren digitālajā pasaulē prezentēja modeli, kam dots trīskārtējā Formula 1 pasaules čempiona Airtona Sennas vārds.

McLaren Senna publiskā pasaules pirmizrāde notiks Ženēvas autošovā 6.martā. Tad pirmo reizi klātienē būs iespējams novērtēt arī jauno, speciāli šim modelim sagatavoto aerodinamikas elementu kopumu, kas sola nosaukuma cienīgu veiktspēju.

Iespaidīgākais no aerodinamiskajām detaļām neapšaubāmi ir aizmugurējais antispārns. McLaren informācija liecina, ka tas

sver tikai 4,87 kilogramus, taču spēj izturēt par savu svaru vairāk nekā simts reizes lielāku slodzi.

Apvienojumā ar priekšējiem aerodinamikas elementiem un difuzoru šis antispārns pie 250 km/h mašīnai nodrošina papildu piespiedējspēku, kas pielīdzināms 800 kilogramiem.

Automobili uz priekšu dzen no citiem zīmola automobiļiem pazīstamais 4 litru V8 twin-turbo motors ar 800 ZS un 800 Nm. Maksimālo jaudu motors attīsta pie 7250 apgr./min., savukārt maksimālais griezes moments - intervālā starp 5500 un 6700 apgr./min. Tiesa gan, jau pie 3000 apgriezieniem grieze ir 700 Nm.

Senna ir vieglākais McLaren ražotais auto kopš leģendārā F1. Tā pašmasa vieglākajā versijā ir 1198 kilogrami, un tas nozīmē, ka jaudas un svara attiecība ir 668 ZS uz 1 tonnu. Tādēļ nav pārsteigums, ka spēkratam raksturīga graujoša dinamika, proti, 100 km/h tas sasniedz 2,8 sekundēs, bet 200 km/h - tikai 6,8 sekundēs. Senna maksimālais ātrums ir 340 kilometri stundā. Zināmu ieguldījumu automobiļa paātrinājuma rādītājos dod arī sadarbībā ar Pirelli izstrādātās P ZERO Trofeo R riepas (245/35 ZR19 un 315/30 ZR20 priekšā un aizmugurē).

Foto: McLaren

Kopumā McLaren uzbūvēs tikai 500 Senna automobiļus, un

visi jau ir pārdoti, spītējot augstajai bāzes cenai, kas noteikta 750 000 sterliņu mārciņu jeb 845 tūkstošu eiro apmērā.

Ticams, ka ievērojama daļa no šiem auto maksā pat vairāk, jo McLaren Special Operations piedāvā individualizēt arī šo modeli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu