Kima Čenuna māsa olimpiādē sarokojas ar Dienvidkorejas prezidentu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs piedzīvots, iespējams, vēsturisks brīdis - Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna jaunākā māsa Kima Jočena sarokojusies ar Dienvidkorejas prezidentu Munu Džēinu atklāšanas ceremonijas laikā. Kima Jočena ir pirmā prominentā Ziemeļkorejā valdošās ģimenes locekle, kas apmeklējusi kaimiņvalsti Dienvidkoreju kopš Korejas kara 50. gados, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Kima Jočena uz Olimpiādi devusies Ziemeļkorejas 400 cilvēku lielās delegācijas sastāvā.

Kā jau ziņots iepriekš, Dienvidkorejas prezidentam paredzētas pusdienas ar augsta ranga delegāciju, kurā ietilpst Kima Jočena un Ziemeļkorejas nominālais valsts galva Kims Jonnams.

«Prezidents Muns 10.februārī uzņems Ziemeļkorejas delegāciju un ieturēs ar viņiem pusdienas,» sacīja preses sekretārs, neatklājot, kur pusdienas notiks.

Sagaidāms, ka Kima Jočena nodos Munam personīgu vēstījumu no brāļa, ziņo Dienvidkorejas ziņu aģentūra «Yonhap».

Muns pirms olimpiādes atklāšanas ceremonijas sarokojās arī ar Kimu Jonnamu.

Kims, kurš oficiāli vada Phenjanas diplomātisko delegāciju, ar Munu saticies līderu pieņemšanas sarīkojumā. Muns un viņa dzīvesbiedre sveica viesus, ar katru sarokojoties. Muns un Kims atbrīvoti sarokojās un smaidīja.

Kima Jočena šajā pasākumā nebija ieradusies, taču ar Munu viņa satikās vēlāk - spēļu atklāšanas ceremonijā.

Kims Jonnams ir augstākā Ziemeļkorejas amatpersona, kas jelkad apmeklējusi Dienvidkoreju. Viņš ar Dienvidkorejas prezidentiem ticies samitos Phenjanā 2000. un 2007.gadā.

Lai arī attiecības starp Dienvidkoreju un Ziemeļkoreju šķiet uzlabojušās, eksperti brīdina, ka vēl nevar runāt par punkta pielikšanu spriedzei Korejas pussalā.

Ceturtdien, dienu pirms Phjončhanas olimpiādes atklāšanas, Ziemeļkorejā tika rīkota militāra parāde, uz kuru ieradās Kims Čenuns. Šī parāde parasti notiek aprīlī, un tās pārcelšanu varētu uzskatīt par atsaluma žestu abu valstu attiecībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu