Dienvidkorejas prezidents atklāj Phjončhanas olimpiskās spēles

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins piektdien oficiāli pasludināja 23. Ziemas olimpiskās spēles, kas notiks Phjončhanā, par atklātām. Līdz ar to ir dots starts Olimpiādei, kurā piedalīsies teju 3000 sportisti. Viņu vidū būs arī 34 Latvijas pārstāvji.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs atklāšanas ceremonijā īpaši aicināja sportistus «palikt tīriem».

«Jūs varat pa īstam izbaudīt olimpisko sniegumu vien tad, ja cienīsiet noteikumus un paliksiet tīri. Vienīgi tad jūsu mūža atmiņas būs cienījama olimpieša atmiņas,» paudis Bahs.

Dopinga skandālu dēļ no dalības olimpiskajās spēlēs ir diskvalificēta Krievija un šīs valsts sportisti atklāšanas ceremonijā iznāca zem olimpiskā karoga, ko nesa kāda no sacensību brīvprātīgajām.

Tāpat Bahs slavēja Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju, kas atklāšanas ceremonijā iznāca kopēji. Apvienotā Koreju delegācija iznāca ar stilizētu karogu, kur uz balta fona apvienota šo valstu teritorija. Bahs to nosauca kā «lielisku piemēru» un olimpisko spēļu «vienojošo spēku».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu