Korejas apvienotā sieviešu hokeja komanda olimpisko spēļu ievadā kapitulē Šveicei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas sieviešu hokeja apvienotā komanda sestdien Phjončhanas olimpisko spēļu apakšgrupu turnīra mačā ar 0:8 (0:3, 0:3, 0:2) kapitulēja Šveicei.

Abas Korejas pussalas valstis olimpiskajās spēlēs startē ar apvienotu sieviešu hokeja komandu, kurā sākotnēji 23 pieteiktajām Dienvidkorejas hokejistēm pievienojās 12 Ziemeļkorejas sportistes. Abas valstis zem viena karoga soļoja arī olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, kā arī divas hokejistes no apvienotās komandas kā priekšpēdējās nesa olimpisko lāpu.

Korejas apvienotās komandas maču kopīgi noraudzījās arī Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins un Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna māsa Kima Jočena, kā arī uz spēli ieradās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs. Maču kopumā apmeklēja apmēram 3500 skatītāju, kurus uzmundrināja 200 Ziemeļkorejas karsējmetienes jeb tā dēvētā daiļavu armija.

Tiesa, amerikānietes Sāras Marejas trenētajām hokejistēm olimpiskā debija zem viena karoga noslēdzās ar smagu zaudējumu. Korejas hokejistes šajā mačā veica vien astoņus metienus pa vārtiem, kamēr šveicietēm bija 52 metieni.

Šveices izlasē ar četriem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Alīna Millere.

Vēl šajā apakšgrupā Zviedrija ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pārspēja Japānu.

Zviedrietēm uzvaras vārtus trešā perioda otrajā minūtē guva Sāra Jalmašone.

Tikmēr potenciāli spēcīgākajā A apakšgrupā cīnīsies ASV, Kanāda, Somija un Olimpiskās sportistes no Krievijas.

Olimpiskajā hokeja turnīrā astoņas komandas sadalītas divās apakšgrupās. A apakšgrupas divas labākās komandas nodrošinās vietu pusfinālā, kamēr trešās un ceturtās vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā spēkosies ar B apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām.

Sieviešu hokejs olimpisko spēļu programmā ir kopš 1998.gada, kad Nagano par čempionēm tika kronētas amerikānietes, savukārt nākamajās četrās Olimpiādēs triumfēja kanādietes. Tiesa, pēc Soču olimpiskajām spēlēm turpmākajos trīs pasaules čempionātos uzvarējušas ASV hokejistes, atstādamas aiz sevis kanādietes.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu