Aviokatastrofa Krievijā: kādi notikumi risinājās Orskas un Domodedovas lidostā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Krievijā notika traģiska avārija - nogāžoties pasažieru lidmašīnai «Antonov An-148», bojā gāja 71 cilvēks. Aviokompānijas «Saratov Airlines» lidmašīna bija ceļā no Maskavas Domodedovas lidostas uz Orsku, kas atrodas netālu no Krievijas robežas ar Kazahstānu. Portāls «Meduza» apkopojis, kādi notikumi abās lidostās risinājās pēc tam, kad atklātībā nonāca pirmās ziņas par avāriju.

Orskas lidosta ir neliela - tai ir tikai divi stāvi. Taču ap plkst.19.00, divas stundas pēc pirmajām ziņām par katastrofu, lidosta bija tik pārpildīta «kā nekad», pastāstīja vietējā portāla «ural56.ru» žurnāliste Oļesja Kolpakova.

«Līdzās avarējušās lidmašīnas pasažieru radiem un draugiem tur bija arī cilvēki, kam vajadzēja izlidot uz Maskavu [tajā pašā lidmašīnā],» viņa stāsta. «Daudzi raudāja, visi skatījās telefonos.»

Šajā laikā pie lidostas esot atradušās četras ātrās palīdzības un policijas automašīnas. Pie lidostas vadības ieradušies arī pašvaldības un reģionālās veselības ministrijas pārstāvji.

Orskas lidosta
Orskas lidosta Foto: EPA/Scanpix

Ap plkst.19.00 iznāca Orskas lidostas vadītājs Sergejs Suharevs. «Viņš teica, ka salonā bija 65 pasažieri,» portālam «Meduza» stāsta vietējais žurnālists Pāvels Ļeščenko. «Reiss, kam 11.februārī bija jādodas no Orskas uz Maskavu, pārcelts par diennakti.»

Pasažieriem, kas nedzīvo Orskā, solīja nodrošināt bezmaksas viesnīcas numurus. Suharevs arī teica, ka lidostā ieradušies ārsti un psihologi, lai palīdzētu lidostā esošajiem cilvēkiem.

Ap plkst.21.30 Orskas lidostā ieradās Orenburgas apgabala gubernators Jurijs Bergs un paziņoja, ka nākamajā dienā tikšot savākti pasažieru radinieku DNS paraugi, kas palīdzēs mirušo atpazīšanā. Ap plkst.22.00 lidostā tikpat kā vairs nebija cilvēku, bet pie ieejas bija nolikti ziedi.

Domodedovas lidosta
Domodedovas lidosta Foto: TASS/Scanpix

Tikmēr Maskavas Domodedovas lidostā, no kuras lidmašīna izlidoja, ap sešiem vakarā bija sapulcējušies žurnālisti. Šajā laikā daudzi pasažieri vēl nezināja par notikušo un jautāja žurnālistiem, vai gaidāma kādas slavenības ierašanās.

Tovakar notika pasažieru reģistrēšanās «Saratov Airlines» reisam uz Saratovu. «Protams, tagad būs bail lidot,» portālam stāstīja šā reisa pasažieris Aleksandrs. «Bet nelaimes gadījumi var notikt pilnīgi jebkur, no tā nevar izvairīties. Pirms lidojuma neko nevaru darīt, lai nodrošinātos pret to. Taču pēc šīm ziņām pirms iekāpšanas nolēmu piezvanīt sievai.»

«Mamma ļoti pārdzīvo, tāpēc pateicu viņai, ka atteicos no biļetes un braukšu ar vilcienu,» stāstīja kāds cits pasažieris.

Domodedovas lidostas darbinieks, kas reģistrēja pasažierus, sacīja, ka reiss uz Saratovu izlidos bez aizkavēšanās. Uz «Meduza» jautājumu, vai kāds pasažieris atteicies lidot, viņš atteicās atbildēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu