Vētra nolīdzina Tongas parlamenta ēku līdz ar zemi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klusā okeāna valstij Tongai naktī no pirmdienas uz otrdienu pāri brāzās postošākā vētra vairāk nekā 60 gadu laikā, vēsta raidorganizācija BBC. Tajā cieta daudzi nami, tostarp arī simt gadus vecā parlamenta ēka, kas tagad pārvērtusies gruvešu kaudzē.

Ceturtās kategorijas vētras «Gita» spēcīgās brāzmas norāva māju jumtus un pārrāva elektrības vadus.

Vētrā tika nopostīta Tongas parlamenta ēka, kas ir vairāk nekā simt gadus veca. Pagaidām nav zināms, kur deputāti strādās, kamēr tiks uzcelta jauna parlamenta ēka.

Tongā pirms vētras bija izsludināts ārkārtas stāvoklis. Valstī bija iekārtoti evakuācijas centri, kuros tūkstošiem cilvēku pārlaida nakti.

«Vējš bija biedējošs,» radiostacijai «Radio New Zealand» stāstīja vietējā iedzīvotāja Mērija Fonua. «Tas auroja virs mūsu galvām. Dzirdējām, ka paceļas māju jumti.»

«Redzēju, kā otrā ielas pusē jumts plivinājās ap māju un pamazām sadalījās. Domāju, ka tonakt ļoti daudzi cilvēki bija izmisumā,» viņa norādīja.

Lielbritānijas meteoroloģiskais dienests ziņo, ka vēja ātrums sasniedza 200 kilometrus stundā. Tā ir stiprākā vētra, kas fiksēta Tongas novērojumu vēsturē.

Tonga sastāv no vairāk nekā 170 salām Klusajā okeānā. Tonga atrodas uz austrumiem no Fidži un uz ziemeļiem no Jaunzēlandes.

Tiek prognozēts, ka otrdien «Gita» dosies Fidži virzienā. Taču maz ticams, ka tā virzīsies pāri visblīvāk apdzīvotajiem reģioniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu