ASV pēc 305 metru kritiena no kalna miris alpīnists

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Alpīnists miris pēc 305 metru kritiena uz Oregonas štata, ASV, augstākā kalna. Otrdien paaugstinājās gaisa temperatūra, kā rezultātā no sniegotā kalna sāka atdalīties ledus gabali un akmeņi, ziņo aģentūra «Reuters».

Vīrietis bija mērojis ceļu gandrīz līdz 3353 metru augstā Huda kalna virsotnei, kad sāka krist. Kad ieradās glābēji, vīrietis asiņoja un bija savainojis seju, kā arī viņa elpošana bija neregulāra, atklāja koordinators Skots Lukass.

Alpīnistu ar helikopteru nogādāja slimnīcā Portlendā, kur viņu atzina par mirušu.

Bīstamo laika apstākļu dēļ lielāko dienas daļu uz kalna bija iestrēgušas divas alpīnistu komandas, taču tām galu galā izdevās nokļūt drošībā.

Glābēji palīdzēja četru cilvēku komandai, kurā viens no kāpējiem bija savainojies un ar grūtībām staigāja. Savukārt trīs cilvēku grupa pašu spēkiem tika lejā no kalna.

44 gadus vecais Rendijs Lī sacīja, ka neilgi pirms pusdienlaika esot sastapis citu komandu. Satiktie cilvēki pastāstīja, ka viens no viņu grupā esošajiem cilvēkiem esot piedzīvojis apmēram 1000 pēdu (305 metru) kritienu. «Viņi teica, ka viņš pakrita,» stāsta Lī.

Komandas biedrs esot devies lejā pie savainotā vīrieša, un drīz pēc tam cits kalnos kāpējs līdzīgā veidā pakritis, taču ticis sveikā cauri ar viegliem ievainojumiem.

Glābēju ierašanos nācās gaidīt apmēram divas stundas.

ASV bruņoto spēku pārstāvis Kriss Bernards norādīja, ka pēc aukstas nakts gaiss strauji esot iesilis, radot bīstamus apstākļus alpīnistiem.

Iespējams, ka uz kalna palikuši vēl citi alpīnisti, kuriem neizdevās sazināties ar glābšanas dienestiem.

Huda kalna virsotni ik gadu mēģina sasniegt apmēram 8000 līdz 10 000 alpīnisti. Kopš 1883.gada tur gājuši bojā vairāk nekā simt cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu