Ņujorkas spridzinātājam piespriests mūža ieslodzījums

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesnesis Ņujorkā otrdien piesprieda mūža ieslodzījumu Afganistānā dzimušam vīrietim, kura sarīkotā sprādzienā Ņujorkas Manhetenas rajona Čelsijas mikrorajonā 2016.gada 17.septembrī tika ievainots 31 cilvēks.

30 gadus vecais naturalizētais ASV pilsonis Ahmads Kāns Rahimi pērn oktobrī tika atzīts par vainīgu astoņās apsūdzībās saistībā ar diviem spridzekļiem, kurus viņš bija novietojis Ņujorkā, un citiem spridzekļiem, kas tika atrasti Ņūdžersijas štatā.

«Nevar nekādi salīdzināt pārestību, kuru jūs varētu just, un jūsu rīcību. Ir neizbēgams secinājums, ka jūs vēl arvien esat ļoti bīstams,» sacīja apgabala tiesnesis Ričards Bermans.

Divas nedēļas ilgajā Rahimi prāvā rokurori raksturoja kā «brīnumu» to, ka šajā teroraktā neviens netika nogalināts.

Policija neitralizēja vēl vienu spridzekli Čelsijā un spridzekli Ņūdžersijas štata Sīsaidpārkas pilsētā, kur tādēļ tika atcelts ASV Jūras kājnieku korpusa skrējiens, kā arī atrada citas cauruļbumbas Ņūdžersijas štata Elizabetas pilsētā, kur Rahimi dzīvoja un strādāja savas ģimenes cepto vistiņu restorānā.

Pirms notveršanas Rahimi tika smagi ievainots apšaudē ar policiju divas dienas pēc sava uzbrukuma. Pie viņa tika atrasta ar roku rakstīta dienasgrāmata, kurā viņš slavēja Osamu bin Ladenu un ASV dzimušo «Al Qaeda» vervētāju Anvaru al Avlaki.

Pēc Rahimi aizturēšanas sprādzienus Ņujorkā sarīkoja divi citi individuāli uzbrucēji. Šoferis no Bangladešas decembrī detonēja spridzekli metro tunelī, ievainojot sevi un trīs citus cilvēkus.

31.oktobrī imigrants no Uzbekistānas nogalināja astoņus cilvēkus, ar kravas automašīnu sabraucot velosipēdistus uz viņiem paredzēta celiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu