BMW prezentē otrās paaudzes X4

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

2014.gadā BMW iepazīstināja motorizēto pasauli ar krosoveru X4. Tikai četrus gadus vēlāk pasaulei atklāta modeļa otrā paaudze. Tās publiskā debija notiks pēc mazāk nekā mēneša Ženēvas automobiļu izstādē.

Otrās paaudzes X4 ir ievērojami lielāks par priekšgājēju. Tas garumā pastiepies par 81 milimetru līdz 4752 mm, bet platumā par 37 mm līdz 1918 mm. Par 54 mm palielināta arī riteņu bāze, kas tagad sasniedz 2864 mm. Jumta līnija ir nebūtiski, par 3 mm, zemāka, taču kopā ar pārējām virsbūves proporciju izmaiņām X4 tagad izskatās slaidāks un sportiskāks.

Ieguvums no ārējo gabarītu palielināšanās ir plašāks salons un bagāžas nodalījums. Tā tilpums tagad standarta konfigurācijā ir 525 litri, bet ar nolocītu atzveltni tas pieaug līdz 1430 litriem. Iepriekšējās paaudzes X4 attiecīgie rādītāji bija 500 un 1400 litri.

Paaudžu maiņas rezultātā krosovera šasijā izmantots vairāk alumīnija un dažādu augstas izturības tērauda detaļu. Tā ne tikai palielināta mašīnas stingrība, bet arī samazināta tā masa. Atšķirība atkarībā no modeļa un komplektācijas var sasniegt pat 50 kilogramus.

Tāpat X4 ir kļuvis aerodinamiski efektīvāks. Izmantojot aktīvās lameles radiatora režģī iespējams optimizēt gaisa plūsmu un aerodinamiskās pretestības koeficients samazinās par 10 procentiem līdz Cd 0,30. Tas esot labākais rādītājs segmentā. Tāpat BMW uzsver, ka

X4 ir ievērojami zemāks smaguma centrs nekā jaunākās paaudzes X3,

kas nodrošina dinamiskākas gaitas īpašības.

Jaunā X4 motoru paletē sākotnēji būs pieci motori, bet vasaras beigās to skaits pieaugs līdz septiņiem. Visus dzinējus paredzēts apgādāt ar astoņu pakāpju Steptronic automātisko transmisiju.

Foto: BMW

X4 M40i un X4 xDrive30d ražošanā nonāks pēdējie - tikai 2018.gada augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu