Floridas skolas šāvējam izvirza apsūdzības 17 slepkavībās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nikolasam Krusam, kurš sarīkoja apšaudi skolā ASV Floridas štatā, trešdien tika izvirzītas apsūdzības 17 slepkavībās un 17 slepkavības mēģinājumos, paziņoja štata prokuratūra.

19 gadus vecais Kruss 14.februārī Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies, ieradās ar pusautomātisko triecienšauteni «AR-15» un lielu daudzumu munīcijas un sarīkoja apšaudi, nogalinot 14 skolēnus un trīs skolas darbiniekus, kā arī ievainojot vairākus desmitus cilvēku.

Brovardas apgabala zvērināto tiesa apsūdzēja Krusu, kurš šajās slepkavībās ir atzinies, 17 pirmās pakāpes slepkavībās ar iepriekšēju nodomu un 17 pirmās pakāpes slepkavības mēģinājumos.

Apsūdzības slepkavības mēģinājumos saistītas ar šajā uzbrukumā ievainotajiem, paziņoja štata prokurors Maiks Sacs.

Policija paziņoja, ka Kruss pēc viņa sarīkotā slaktiņa piestāja lielveikalā «Walmart» un «McDonald's» restorānā, līdz policisti viņu aizturēja 40 minūtes pēc apšaudes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu