Gardums Volvo faniem - jaunais V60

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Volvo nupat Stokholmā prezentējuši jaunās paaudzes V60, kas būs pieejams arī ar diviem dažādiem hibrīddzinējiem, no kuriem jaudīgākais attīsta 390 zirgspēkus

Jaunais V60 ir konstruēts uz Volvo moduļveida platformas SPA (Scalable Product Architecture), kas līdz šim izmantota arī XC 60 un 90. sērijas modeļu ražošanā. Universālis ir 4761 mm garš, bet attālums starp asīm ir 2872 milimetri. Tas ir par attiecīgi 117 un 98 milimetriem vairāk nekā XC60.

Universālim jābūt praktiskam, un V60 neapšaubāmi tāds ir. Ja mēra līdz logu līnijai, kravas telpas tilpums ir 529 litri. Ja noloka sēdekļu atzveltnes, ietilpība palielinās līdz 841 litram. Ja tilpumu mēra līdz jumtam, tad kopējā ietilpība ir 1364 litri.

Motoru paleti veidos 310 ZS T6 benzīna dzinējs kombinācijā ar AWD sistēmu, kā arī DR un D4 dīzeļdzinēji ar 150 un 190 ZS. Atbilstoši Volvo elektrifikācijas stratēģijai, kas paredz katru modeli apgādāt ar elektromotoru,

V60 būs pieejams arī plug-in hibrīdauto variācijās kā T6 Twin Engine AWD un T8 Twin Engine AWD ar attiecīgi 340 un 390 zirgspēkiem.

Jāpiebilst, ka iekšdedzes motora funkcijas šajos hibrīddzinējos pilda 2 litru benzīna agregāts.

Kā jau Volvo, kompānija milzu uzmanību pievērš drošībai. Tādēļ V60 ir jaunākā City Safety sadursmju novēršanas un ārkārtas bremzēšanas sistēma, kas vienīgā spējot atpazīt ne tikai gājējus, bet arī velobraucējus un lielus dzīvniekus. Tāpat sistēmas funkcionalitāte ļauj mīkstināt frontālas sadursmes sekas.

Pēdējā laikā autoražotāju jājamzirdziņš ir autonomās braukšanas sistēmas.

V60 tādējādi arī ieguvis pusautonomo vadības sistēmu Pilot Assist,

kas uz atbilstoši noformētas maģistrāles patstāvīgi uztur drošu distanci līdz priekšā braucošajam auto, kā arī patstāvīgi spēj pārkārtoties starp joslām, ja ātrums nepārsniedz 130 km/h. Piedevām jaunākajā versijā tā ir pilnveidota, lai auto labāk izbrauktu pagriezienus.

Bez tā Volvo V60 ir sistēmas, kas gādā, lai auto nenobrauktu no ceļa (Run-off Road Mitigation), neiebrauktu pretējā braukšanas joslā (Oncoming Lane Mitigation), izvairītos no sadursmes ar perpendikulāri braucošiem auto (Cross Traffic Alert) u.c.

Volvo V60 būs pirmais auto segmentā, ko varēs arī nepirkt, bet gan abonēt, maksājot nemainīgu summu mēnesī.

Šo pakalpojumu zviedru kompānija dēvē par Care by Volvo, un tā ietver auto lietošanas izdevumus, apdrošināšanu, kā arī dažādus apkopes pakalpojumus.

Volvo V60
Volvo V60 Foto: Volvo

Pārdošanā jaunais V60 nonāks šā gada vasarā, un tā bāzes cena būs ap 40 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu