Adamss: Vīrieši mūs ir nevis mīlējuši, bet, es atvainojos par izteicienu, – «drāzuši»...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāpēc pašmāju sievietes nereti nav gatavas iziet ārpus sava ierastā «rāmīša» un uzziedēt? Tā vietā izvēloties dzīvot «pareizi», tā, lai citi neko sliktu nepadomātu, upurējot savas patiesās vēlmes?

Par radio geišu dēvētā Ieva Adamss raidījumā «Māmiņu klubs», kas jau šo svētdien būs skatāms televīzijā sievietēm «STV Pirmā!» atklāj, ka tas iespējams tāpēc, ka mēs kā sievietes gadsimtiem ilgi esam tikušas apspiestas. «Vīrieši mūs ir nevis mīlējuši, bet, es atvainojos par izteicienu, – drāzuši.

Mēs it kā cenšamies atbilst kaut kādiem mūsdienu standartiem, bet no otras puses man jau sāk gribēties vadīt kursus – kā necensties, kā neņemt galvā,

kā likties mierā,» atklāj Ieva Adamss, piebilstot, ka viņa noteikti būtu sava pirmā klausītāja, jo arī nespēj «likties mierā». Es varu likties mierā un necensties attiecībā uz daudzām situācijām, bet tad, kad esmu mamma, es to neesmu iemācījusies,» saka Adamss.

Vaicāta par savas ģimenes vērtībām, Adamss atklāj, ka tā ir spēja sarunāties atklāti. «Ir būtiski dalīties ar savām sajūtām, ne tikai ģimenes ietvaros, sakot – lūk, tas man liek justies slikti, nedari tā vairāk. Vai - šis bija ļoti labi, es jūtos lepna!» Ieva iesaka visām sievietēm atklāti par savām sajūtām runāt ar saviem partneriem un arī bērniem, pasakot, kas viņu rīcībā paticis vai gluži otrādi – sāpinājies. «Agrāk likās, ka tu vienkārši vari apvainoties, aizgriezties, nerunāt vai klusiņām atriebties – darīt visādas šādas nevajadzīgas lietas tā vietā, lai attiecības ar cilvēkiem, ar kuriem tās būs vēl kādu laiku, regulētu normāli un civilizētā veidā. Tas arī ir izaicinājums, kuru es mācos, jo esmu vienpate, un ģimenes dzīve mani māca komunicēt cilvēcīgi,» saka Ieva Adamss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu