Runā, ka... Bugatti Chiron kļūs vēl «karstāks»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bugatti

Jau 6. martā durvis vērs un no 8. marta ikvienam pieejams būs Ženēvas autošovs. Bugatti tajā gatavojas demonstrēt jaunu Chiron, kas varētu kļūt par jaudīgāko auto zīmola pastāvēšanas vēsturē.

Šobrīd konkrētas informācijas par sagatavoto jaunumu nav, taču Bugatti Facebook vietnē izvietotais video ir gana dramatisks, lai pieļautu, ka Šveicē nogādāta Chiron «karstā» versija.

Standarta Chiron tiek apgādāts ar 8 litru W16 motoru, kura jauda ir 1500 ZS, bet griezes moments, ko septiņu pakāpju divu sajūgu automātiskā transmisija novada pilnpiedziņas sistēmai, sasniedz 1600 Nm.

Runā, ka jaunā Chiron modifikācija, kas varētu iegūt apzīmējumu Super Sports, kļūs vēl par 200 zirgspēkiem spēcīgāka. Šādam auto arī varētu noderēt kompānijas jaunās bremžu skavas, kas no titāna izdrukātas 3D printerī.

Bugatti titāna bremžu skavas
Bugatti titāna bremžu skavas Foto: Bugatti

Kas būs un kā būs, redzēsim jau 6.martā. Bet līdz tam var piebilst, ka arī standarta Chiron īpašniekiem par dinamiku sūdzēties nav pamata, jo 100 km/h šis auto sasniedz 2,4 sekundēs, 200 km/h - 6,5 sekundēs, bet 300 km/h - 13,6 sekundēs. Auto maksimālais ātrums, kas gan tiek elektroniski ierobežots, ir 420 km/h.

Jau ziņots, ka 2017.gada septembrī bijušais Formula 1 pilots Huans Pablo Montoija ar Bugatti Chiron uzstādīja paātrināšanās un bremzēšanas pasaules rekordu, līdz 400 km/h paātrinoties un pilnībā apstājoties 41,96 sekundēs. Bugatti prieki gan nebija ilgi, jo jau oktobra sākumā Koenigsegg testu pilots Niklass Lilja ar Agera RS sprintu līdz 400 km/h un pilnīgu apstāšanos paveica par 5,5 sekundēm ātrāk - 36,44 sekundēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu