Ķīlnieku krīzē Kalifornijā dzīvību zaudējuši četri cilvēki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bruņots vīrietis piektdien kara veterānu mītnē ASV Kalifornijas štata ziemeļos par ķīlniekiem saņēma vairākus cilvēkus, bet vēlāk policija trīs sagūstītās sievietes un pašu uzbrucēju atrada mirušus, pavēstījušas vietējās varasiestādes.

Ķīlnieku krīze norisinājās Kalifornijas veterānu mītnē Jontvilas pilsētā, kas ar apmēram 1000 iemītniekiem ir lielākā kara veterānu mītne ASV. Tās iemītnieki ir gados veci vai invalīdi.

Uzbrucējs ķīlniekus turēja vienā istabā un iepriekš vienu ķīlnieku bija atbrīvojis.

Ķīlnieku krīžu risinātāji no trim dažādām aģentūrām, tai skaitā Federālā izmeklēšanas biroja (FIB), sazinājās ar ķīlnieku ņēmēju pa mobilo telefonu, paziņoja Kalifornijas Lielceļu patruļas kapteinis Kriss Čaildss.

Napas apgabala šerifa birojs sociālajos medijos izplatīja brīdinājumu cilvēkiem izvairīties no šī rajona.

Šerifa birojs pavēstīja, ka nogalinātās sievietes strādājušas šajā kara veterānu mītnē.

Uzbrucējs identificēts kā 36 gadus vecais Alberts Vongs, kurš bijis rehabilitācijas programmas «Pathway» dalībnieks.

Laikraksts «Napa Valley Register» ziņoja, ka bruņotais vīrietis nesen tika izrakstīts no šīs programmas, kas paredzēta kara veterāniem ar pēctraumatisko stresu. Viņš uzbrukuma laikā bija ģērbies melnā un uzvilcis pretložu vesti.

Starp ķīlnieku ņēmēju un varas iestāžu pārstāvjiem notika apšaude, tomēr tajā neviens netika ievainots, pavēstīja Čaildss. Viņš norādīja, ka nav zināmi uzbrucēja rīcības motīvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu