Lavrovs noliedz Krievijas vainu Skripaļa indēšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs noliedzis jebkādu Krievijas vainu bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanā Solsberi, Anglijas dienvidrietumos, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Lavrovs arī atklāja, ka Krievija ir pieprasījusi Skripaļa indēšanā lietotās nervus paralizējošās vielas paraugu pārbaužu veikšanai.

Krievijas ārlietu ministrs arī sūdzējās, ka Lielbritānijas valdība līdz šim nav sniegusi Krievijai pieeju ar Skripaļa lietu saistītajiem materiāliem.

Kā ziņots, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pirmdien paziņoja, ka Krievija «ļoti iespējams», ir atbildīga par Skripaļa un viņa meitas saindēšanu.

Pēc viņas teiktā, Skripaļs un viņa meita saindēti ar Krievijā izstrādātu militāras kategorijas nervus paralizējošu vielu.

Meja deva Krievijai laiku līdz otrdienas vakaram izskaidrot viņu saindēšanu.

Meja pavēstīja, ka Krievijas vēstnieks Londonā izsaukts sniegt paskaidrojumus, vai tā bijusi «Krievijas valsts tieša rīcība», vai arī rezultāts «kontroles zaudēšanai» pār neiroparalītisko vielu krājumiem. Tie ir vienīgie iespējamie divi iemesli, kāpēc Lielbritānijā konstatēta šī viela, sacīja Meja.

Pēc Mejas teiktā, uzbrukumā izmantotā ķimikālija identificēta kā nervus paralizējošo vielu grupā «Novičok» ietilpstoša viela, kas izstrādāta PSRS Aukstā kara beigās.

Lavrovs Lielbritānijas atteikšanos sadarboties nodēvējis par Ķīmisko Ieroču konvencijas pārkāpumu.

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka Krievija ir gatava sadarboties ar Lielbritāniju Skripaļa lietas izmeklēšanā, tomēr viņš izteicās, ka Lielbritānijai vispirms vajadzētu pildīt savas starptautiskās saistības, «pirms sāk izvirzīt ultimātus».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu