Franču «zirnekļcilvēks» uzrāpjas Parīzes debesskrāpī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

55 gadus vecais alpīnists Alēns Robērs, kurš iesaukts par «franču zirnekļcilvēku», trešdien bez drošības aprīkojuma uzrāpās Parīzes biznesa rajona ceturtajā augstākajā debesskrāpī, vēsta aģentūra «Reuters». Robēra pirmo mēģinājumu uzkāpt citā ēkā todien izjauca apsargi.

Robērs ar alpīnismu sāka nodarboties 11 gadu vecumā. Kopš tā laika viņš iekarojis daudzas netipiskas virsotnes - vairāk nekā 150 debesskrāpjus visā pasaulē. To skaitā ir nepilnus 830 metrus augstais «Burj Khalīfah» debesskrāpis Dubaijā, Eifeļa tornis Parīzē un Sidnejas Operas ēka.

Trešdien Robērs veiksmīgi uzrāpās 187 metrus augstajā «Tour Total» biroju ēkā, kā vienīgo aprīkojumu izmantojot alpīnisma apavus un saberztu krītu, lai neslīdētu rokas. Uzkāpšana 48 stāvu ēkā prasīja nedaudz vairāk kā stundu.

Robēru vēroja ēkā strādājošie cilvēki un garāmgājēji. Robērs jau iepriekš divas reizes bija uzrāpies šajā ēkā.

Trešdienas rītā viņš ar piesūcekņiem sāka rāpties «Engie» debesskrāpī, taču apsargi viņu ātri apturēja.

Robērs savos piedzīvojumos bieži dodas bez iepriekšējas saskaņošanas un tāpēc vairākkārt ir ticis aizturēts. 2008.gadā viņš uzkāpa «The New York Times» ēkā Manhetenā, lai uzstādītu plakātu pret globālo sasilšanu. Viņu apcietināja policija.

«Kamēr man fiziski pietiks tam spēka, es turpināšu kāpt,» saka Robērs.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu