Pasaules boksa supersērijas fināls jūlijā risināsies Maskavā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules boksa supersērijas fināls 21.jūlijā risināsies Maskavā, vēsta ziņu aģentūra TASS. Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas finālā jātiekas ukrainim Oleksandram Usikam un krievam Muratam Gasijevam.

Usiks guvis elkoņa savainojumu, līdz ar to duelis uz nenoteiktu laiku tika atcelts. Latvijas bokseris Mairis Briedis bija minēts kā ukraiņa rezervists gadījumā, ja Usiks nevarēs spēkoties finālā. Tiesa, latvietim tik un tā paredzēta cīņa fināla pasākumā pret vēl nezināmu pretinieku.

Sākotnēji fināls bija plānots 11.maijā Saūda Arābijā, taču pirmdien pēc preses konferences kļuvis zināms, ka finālcīņa 21.jūlijā notiks Krievijas galvaspilsētā.

Šādu informāciju preses konferencē atklājis Krievijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Umars Kremļovs.

Briedis pusfinālā piekāpās Usikam, ukrainim tādējādi sasniedzot turnīra finālu un iegūstot arī iepriekš latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuva par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta.

Finālā Usiks tiksies ar Krievijas bokseri Gasijevu, kurš ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempions.

Savukārt supervidējā svarā par trofeju cīnīsies Kelams Smits un Džordžs Grovss, kurš ir WBA un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempions. Šis duelis paredzēts 14.jūlijā Londonā.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu