Pie Krievijas vēstniecības Rīgā pulcējas vairāki simti vēlētāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas pēcpusdienā pie Krievijas vēstniecības izveidojusies rinda ar vairākiem simtiem cilvēku, kas vēlas atdot savu balsi kaimiņvalsts prezidenta vēlēšanās, novēroja portāls TVNET.

(ziņa papildināta)

Pārsvarā vēlētāji ir vecāka gadagājuma cilvēki, taču ir arī jaunieši. Vēlētāju kustība visai raiti nenotiek un, lai nobalsotu, rindā jāpavada krietns brīdis.

Krievijas prezidenta vēlēšanu iecirknī Krievijas vēstniecībā Rīgā līdz šodienas plkst.14 nobalsojuši 2200 vēlētāju, aģentūra LETA noskaidroja vēstniecībā.

Pie vēstniecības Rīgā ir izveidojusies vairāk nekā 250 metrus gara rinda, kurā pārsvarā sastājušies vecāka gadagājuma cilvēki.

Krievijas pilsoņi prezidenta vēlēšanās nobalsot var arī piecos iecirkņos Latvijā.

Iecirkņi no plkst.8 līdz 20 būs atvērti Rīgā, Antonijas ielā 2, Smilšu ielā 3, kā arī Kr.Valdemāra ielā 36. Tāpat vēlēšanu iecirkņi būs Daugavpilī, Krāslavas ielā 46 un Liepājā, Liepu ielā 27.

Atbildot uz Krievijas vēstniecības Latvijā lūgumu saskaņot Krievijas prezidenta vēlēšanu pirmstermiņa izbraukuma balsošanas vietu organizēšanu papildus vēlēšanu iecirkņiem Rīgā, Daugavpilī un Liepājā vēl 12 pilsētās, Ārlietu ministrija (ĀM) atbalstījusi iecirkņu ierīkošanu tikai piecās diplomātiskajās telpā.

Ministrija atbalstījusi to, ka 18.martā Krievijas prezidenta vēlēšanu iecirkņu ierīkošana var notikt visās diplomātiskajās telpās, kas kopumā ir piecas - Krievijas vēstniecība Rīgā, Krievijas vēstniecības konsulārā nodaļa un Krievijas vēstniecības konsulārās nodaļas sociālās nodrošināšanas nodaļa un abi ģenerālkonsulāti Liepājā un Daugavpilī.

Savukārt Krievija bija lūgusi papildu vēlēšanu iecirkņiem Rīgā, Daugavpilī un Liepājā saskaņot arī pirmstermiņa izbraukuma balsošanas vietu organizēšanu vēl 12 Latvijas pilsētās.

Krievija arī Igaunijai lūdza ļaut ierīkot prezidenta vēlēšanu iecirkņus pilsētās, kurās kompakti dzīvo Krievijas pilsoņi. Tomēr Igaunijas Ārlietu ministrija norādīja, ka iecirkņus drīkstēs atvērt tikai Krievijas vēstniecībā Tallinā, tās konsulārajā nodaļā Tartu, kā arī ģenerālkonsulātā Narvā.

Krievijā 18.martā notiek prezidenta vēlēšanas, un tiek prognozēts, ka tajās kārtējo reizi uzvarēs līdzšinējais Kremļa saimnieks Vladimirs Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu