ASV policija pēc vairākiem nāvīgiem uzbrukumiem meklē sērijveida spridzinātāju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Teksasas štata galvaspilsētā Ostinā policija dzen pēdas sērijveida spridzinātājam pēc tam, kad iedzīvotāji pēdējo nedēļu laikā pastā saņēmuši paciņas ar tajās paslēptiem spridzekļiem, vēsta portāls «The Independent». Piecos uzbrukumos līdz šim gājuši bojā divi cilvēki un vēl pieci tikuši ievainoti.

(Papildināta ziņa.)

Otrdien kompānijas «FedEx» šķirošanas centrā Šercā, Teksasā, nogranda jauns sprādziens, kurā cietis viens cilvēks, ziņo aģentūra AP. Notikuma vietā ieradusies policija un Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti.

Trīs gadījumos aizdomīgās paciņas bija atstātas pie māju durvīm.

Savukārt priekšpēdējā uzbrukumā svētdienas vakarā divi jaunieši aizķēra virs ceļa nostieptu auklu un tādējādi ierosināja sprādzienu. Tas nozīmē, ka spridzinātājs ķēries pie «sarežģītākām» metodēm, turklāt upurus izvēlas nejauši, secinājusi policija.

Pēdējā uzbrukumā cieta divi jaunieši, kuri tika nogādāti slimnīcā un patlaban ir stabilā stāvoklī, ziņo raidsabiedrība ABC.

Viena cietušā puiša vectēvs Viljams Grots aģentūrai AP stāstīja, ka incidents noticis vakarā. Viens no jauniešiem braucis ar velosipēdu, bet otrs gājis kājām. Ārā bijis tumšs, tāpēc viņi nav pamanījuši pār ceļu nostiepto auklu.

«Bija tik tumšs, ka viņi to nepamanīja un pakrita,» stāsta Grots. «Viņi to neredzēja. Tā bija aukla. Un tad notika sprādziens.»

Incidents notika nepilnus simt metrus no Grota mājas. To izdzirdot, viņš izskrēja laukā un ieraudzīja, ka abi jaunieši pamatīgi asiņo. Domājams, ka spridzeklī bija naglas, kas sprādziena laikā iedūrās upuru miesā.

Iepriekšējos gadījumos pie māju durvīm tika atstātas it kā pasta paciņas, kas uzsprāga, kad tās pakustināja vai atvēra.

«Uzskatām, ka mums darīšana ar sērijveida spridzinātāju,» sacīja Ostinas policijas vadītājs Braiens Menlijs, piebilstot, ka visi četri spridzekļi esot bijuši līdzīgi.

Izmeklētāji pauduši bažas, ka jaunos uzbrukumos varētu ciest bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu