ASV sērijveida spridzinātājs izdarījis pašnāvību, bēgot no likumsargiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par vairāku sprādzienu sarīkošanu Ostinā, Teksasas štatā, aizdomās turētais vīrietis trešdien uzspridzinājies savā automašīnā, kad viņu centās aizturēt policija, vēsta raidorganizācija CNN. Likumsargi tvarstīja «sērijsveida spridzinātāju», kura šomēnes veiktajos uzbrukumos dzīvību zaudēja divi cilvēki, bet vēl vairāki tika savainoti.

(Papildināta ziņa.)

Mīklainie sprādzieni sākās 2.martā. Sākumā spridzekļi bija paslēpti pie namdurvīm atstātās paciņās, kas uzsprāga, kad tās izkustināja vai atvēra. Vēlāk uzbrucējs mainīja taktiku. Pēdējais incidents notika otrdien «FedEx» sūtījumu šķirošanas centrā netālu no Sanantonio, un tajā pašā dienā neizsprādzis spridzeklis tika atrasts citā «FedEx» ēkā ārpus Ostinas.

Aizdomās turētais bija 23 gadus vecais Marks Entonijs Kondits, ziņo raidorganizācija BBC. Policijai nav zināms uzbrukumu mērķis, un pagaidām nav skaidrības, vai viņam bija līdzzinātāji.

Pēdējās pusotras dienas laikā likumsargi saņēma informāciju, kas ļāva identificēt aizdomās turamo. Viņa automašīna tika atrasta pie viesnīcas Raundrokā, Teksasas štatā. Kamēr policija gaidīja SWAT vienību, automašīna aizbrauca no viesnīcas.

Kad SWAT vienība tuvojās automašīnai, aizdomās turamais detonēja spridzekli, kas viņu nogalināja, kā arī ievainoja vienu specvienības darbinieku. Uz aizdomās turamo vīrieti tika raidīts šāviens, taču nav zināms, vai tas viņu skāra.

Ostinas policijas vadītājs Braiens Menlijs sacīja, ka vīrietis turēts aizdomās par visiem nesenajiem spridzināšanas gadījumiem Ostinā, jo spridzekļi bija līdzīgi. «Šī ir kulminācija trim ļoti ilgām nedēļām mūsu kopienā,» teica Menlijs, iesakot vietējiem iedzīvotājiem ievērot piesardzību, jo spridzinātāja gaitas pēdējās diennakts laikā nav zināmas. Iespējams, viņš šajā laikā paslēpis vēl citus spridzekļus.

ASV prezidents Donalds Tramps tviterī uzslavējis likumsargu darbu.

Pirmajos četros uzbrukumos tika izmantotas pie namu durvīm atstātas paciņas. Trīs gadījumos tās bija novietotas Ostinas rajonos, kuros galvenokārt dzīvo etnisko minoritāšu pārstāvji. Šajos trīs uzbrukumos, kas tika veikti 2. un 12. martā, cieta trīs melnādainie un viens latīņamerikāņu izcelsmes cilvēks. Tas iedzīvotājiem lika domāt, ka uzbrukumiem ir rasistisks motīvs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu