Krievijas pilsētā pēc ķīmiskas noplūdes sākas nikni protesti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Volokolamskas pilsētā netālu no Maskavas notikusi ķīmiskā noplūde, kuras dēļ mediķu palīdzību nācies meklēt gandrīz 200 cilvēkiem, tai skaitā vairāk nekā 20 skolēniem, vēsta portāls «The Independent». Kad pilsētā ieradās vietējās amatpersonas, tās sagaidīja saniknots vietējie iedzīvotāju pūlis, kas kliedza un pat mēģināja fiziski ietekmēt politiķus.

Tiek uzskatīts, ka vietējā pildizgāztuvē noplūdis sērūdeņradis. Iedzīvotāji izjutuši tādus simptomus kā nelabumu, deguna asiņošanu, vemšanu un ģīboņus.

Vienā no video redzams, kā maza meitene dusmīgi rāda ar pirkstu uz Maskavas apgabala gubernatoru Andreju Vorobjovu, kurš trešdien apmeklēja Volokolamskas slimnīcu, un pēc tam pārvelk ar pirkstu pāri rīklei. Pārējie iedzīvotāji Vorobjovu pavadīja ar tādiem saukļiem kā «kauns» un «slepkavas», kā arī meta sniega pikas.

Trešdien uz Volokolamskas reģionālo slimnīcu devās arī bijusī televīzijas zvaigzne un Krievijas prezidenta amata kandidāte Ksenija Sobčaka.

Volokolamskas iedzīvotāji jau iepriekš protestējuši pret Jadrovas izgāztuvi, kuras dēļ gaisā regulāri esot jūtama hlora un sērūdeņraža smaka.

3.martā apmēram 5000 cilvēku piedalījās demonstrācijā pret izgāztuvi. 8.martā notika vēl viens protests, kura izgaiņāšanā nācās iesaistīties policijai.

Amatpersonas pēdējās noplūdes izraisīšanā vaino «zemu atmosfēras spiedienu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu