Pēdējais brīdis iztīrīt būrīšus, lai putni nekļūst par laupījumu kaķiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Marta nogale ir pēdējais laiks, kad parūpēties par savu putnu būru saimniecību, iztīrot tos. Kā stāsta Rīgas Zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns, zīlītes pašas to nedara, tāpēc šis darbs ir cilvēka pārziņā.

Māris Lielkalns skaidro, ka būris jātīra, jo, ja viena ligzda tur jau ir, nākamo nebūs kur putnam veidot. Ja to viņš tomēr centīsies darīt, tad kļūs par vieglu laupījumu kaķiem. Uzsēžoties uz būra augšpuses, kaķis viegli ar ķepu tiks klāt gan lielajiem, gan mazajiem putnēniem.

Otrs būtiskākais iemesls ir tas, ka zīlītes ziemā nakšņo koku dobumos vai būros, kurus piekakā, tādējādi tur veidojas mitrums, kas var veicināt būra sapūšanu.

Kad no būra izņemts viss liekais, rūpīgi tas jāapskata un jāizvērtē, vai tas nav bojāts. Ja ir, tad jāveic nepieciešamie remontdarbi.

Tie, kuri vēlas iemācīties putnu būrīšus veidot pareizi, to var izdarīt Putnu dienās, kas aprīļa pirmajā pusē norisināsies Rīgas Zoodārzā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu