Jūlija Skripaļa izrakstīta no Solsberi slimnīcas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā ar nervus paralizējošu vielu saindētā Jūlija Skripaļa izrakstīta no slimnīcas Solsberi, vēsta britu raidorganizācija BBC. Viņas tēvs - bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs - joprojām atrodas ārstniecības iestādē.

(Papildināta ziņa.)

33 gadus vecā Jūlija Skripaļa pirmdien pameta Solsberi apgabala slimnīcu un tika nogādāta kādā drošā vietā, norāda BBC.

«Tās nav viņas ārstēšanās beigas,» norādīja slimnīca.

Krievijas vēstniecība pauda gandarījumu par Jūlijas Skripaļas iznākšanu no slimnīcas, vienlaikus mudinot nekavējoties sniegt «pierādījumus tam, ka tas, kas ar viņu notiek, notiek pēc viņas brīva prāta».

Lielbritānija notikušajā vaino Krieviju. Solidarizējoties ar Lielbritāniju, apmēram 20 valstis izraidījušas Krievijas diplomātus.

66 gadus vecais Sergejs Skripaļs joprojām atrodas slimnīcā. «Lai arī viņš atveseļojas lēnāk nekā Jūlija, ceram, ka arī viņš drīzumā varēs pamest slimnīcu,» uzsver ārste Kristīna Blanšarda.

Tēvs un meita 4. martā tika nogādāti slimnīcā pēc tam, kad viņus atrada Solsberi centrā saļimušus uz soliņa. Viņi tika saindēti ar nervu indi «Novičok», kas Aukstā kara gados tika izstrādāta Padomju Savienībā.

Solsberi incidents atsauc atmiņā Kremļa kritiķa Aleksandra Ļitviņenko noindēšanu ar radioaktīvo poloniju 2006. gadā Londonā. Ļitviņenko 2006.gada 1. novembrī viesnīcā Londonā 43 gadu vecumā tika nāvējoši saindēts ar tēju, kurai bija pievienots radioaktīvais polonijs 210, un mira 2006.gada 23. novembrī.

Lielbritānijas izmeklēšanas komisijas 2016.gada publicētajā ziņojumā Ļitviņenko slepkavības lietā teikts, ka viņa slepkavību, iespējams, apstiprināja Vladimirs Putins. Pēc izmeklēšanas rezultātu publicēšanas Lielbritānija izraidīja četrus krievu diplomātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu