«Southwest Airlines» par dzinēja problēmu, kas noveda pie pasažieres nāves, zināja pirms diviem gadiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Aviokompānija «Southwest Airlines» 2016.gadā saņēma ziņojumu par līdzīgu dzinēja problēmu kā tā, kuras dēļ šonedēļ traģiski gāja bojā pasažiere. Kā ziņots, otrdien «Southwest Airlines» lidmašīnai lidojuma laikā uzsprāga dzinējs un tā fragments izsita logu. Lai arī pie loga sēdošā pasažiere bija piesprādzējusies, viņa tika daļēji izrauta no lidaparāta un no gūtajiem savainojumiem mira. Vēl septiņi citi cilvēki guva savainojumus.

Lidmašīnas pilotei izdevās veiksmīgi nosēsties Filadelfijā, izvairoties no lielākiem cilvēku upuriem.

Izmeklētāji uzskata, ka notikušajā varētu būt vainojamas problēmas ar dzinēja lāpstiņām. Vietā, kur lāpstiņa bija notrūkusi, tika konstatētas pazīmes, ka metāls šajā vietā pavājinājies ilgākā laika posmā. Tieši šāda iemesla dēļ pirms diviem gadiem notika līdzīgs incidents.

2016.gadā «Southwest Airlines» lidmašīnai līdzīgas problēmas dēļ nācās veikt ārkārtas nolaišanos Floridā. Toreiz neviens cilvēks necieta.

Foto: AP/Scanpix

Federālā Aviācijas administrācija (FAA) paziņojusi, ka pēc noteikta lidojumu skaita lidaparātu dzinēju lāpstiņām tiks veiktas virsskaņas pārbaudes. Nākamo divu nedēļu laikā tikšot izdota arī jauna direktīva, kas aviokompānijām uzliks pienākumu pārbaudīt «CFM56-7B» dzinējus.

«CFM56-7B» dzinējus izmanto vairāk nekā 8000 «Boeing 737» lidmašīnās visā pasaulē.

Pagājušogad FAA konstatēja, ka apmēram 220 dzinējiem nepieciešamas pārbaudes, jo tie veikuši lielu lidojumu skaitu.

Dzinēju ražotājs jau pirms teju gada ieteica aviokompānijām veikt papildu pārbaudes, bet Eiropas aviācijas regulatori to uzdeva pirms mēneša.

Dzinēju ražojusi firma CFM, kas ir Francijas kompānijas «Safran» un ASV firmas «General Electric» kopuzņēmums.

Foto: AP/Scnapix

1380. reisa lidmašīna «Boeing 737» ar 149 cilvēkiem otrdien bija izlidojusi no Ņujorkas uz Dalasu, bet drīz pēc pacelšanās no Ņujorkas Lagardijas lidostas tai radās problēma ar dzinēju.

Dzinējs sabojājās 10 000 metru augstumā, un no tā atdalījās daži fragmenti, kas ietriecās lidmašīnas logā, to izsitot.

Samazinoties spiedienam salonā, pie izsistā loga sēdošā sieviete daļēji tika izvilkta no lidmašīnas. Lai gan pasažieriem izdevās ievilkt viņu atpakaļ, sieviete nomira no smagiem ievainojumiem.

Septiņi vieglāk ievainoti cilvēki saņēma medicīnisko palīdzību notikuma vietā.

Lidmašīna veica ārkārtas nolaišanos Filadelfijas Starptautiskajā lidostā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu