Deividam Koperfīldam tiesā nākas izskaidrot burvju triku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu iluzionistam Deividam Koperfīldam tiesā nācies atklāt, kā viņš paveic vienu no saviem slavenākajiem trikiem - «Lucky #13» jeb liek no skatuves pazust 13 nejauši izvēlētiem skatītājiem un pēc tam atkal «uzbur» viņus uz skatuves. Koperfīldu tiesā iesūdzēja viens no trika dalībniekiem, kurš tā laikā nokrita un nu cieš no hroniskām sāpēm, vēsta raidorganizācija BBC.

58 gadus vecais britu tūrists Gevins Kokss ierosināja pret Koperfīldu lietu par nolaidību. Pēc tiesneša rīkojuma Koperfīlda izpildproducentam Krisam Keneram nācās publiski paskaidrot, kā tiek īstenota «maģiskā» cilvēku pazušana no skatuves.

Kad izvēlētie 13 skatītāji sasēdušies uz skatuves saliktos krēslos, viņiem priekšā tiek aizvilkts aizkars. Tad viņus pa skatuves durtiņām ieved tunelī, kas ved apkārt MGM izklaides kompleksam Lasvegasā. Pēc laika «pazudušie» trika dalībnieki uzrodas zāles aizmugurē.

Kokss apgalvo, ka esot pakritis, kad skatuves darbinieki viņu veduši cauri ejām. Pēc izrādes viņu nogādāja slimnīcā ar izmežģītu plecu. Vēlāk Koksam konstatēja arī smadzeņu savainojumus. Lietā teikts, ka Koksam par ārstēšanos nācās iztērēt vairāk nekā 400 000 ASV dolāru.

Jautāts, vai skatītāja savainojumi ir viņa atbildība, Koperfīlds teica: «Atkarībā no tā, kas notika. Ja es kaut ko izdarīju nepareizi, tad tā būtu mana vaina.»

Kokss stāsta, ka ejā esot bijuši būvniecības atkritumi un putekļi, taču Koperfīlds apgalvo, ka pirms tam pats esot pārbaudījis eju un tā bijusi tīra.

Lietā kā atbildētājs norādīts arī MGM komplekss Lasvegasā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu