Berlīnes centrā kara gadu aviobumbas dēļ veic masveida evakuāciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Neeksplodējušas Otrā pasaules kara aviobumbas neitralizācijas operācijas dēļ piektdien Berlīnē rajonā ap centrālo staciju notiks masveida evakuācija, turklāt paredzamas nopietnas problēmas transporta kustībā.

Policijas spridzekļu ekspertu vienībai sākot darbu pie būvlaukumā atrastās 500 kilogramus smagās britu aviobumbas neitralizēšanas, gaidāmi traucējumi vilcienu, tramvaju un autobusu kustībā, atcelti pat daži lidojumi Berlīnes Tēgelas lidostā.

800 metru rādiusā ap Berlīnes centrālo staciju, kuru ik dienu izmanto 300 000 cilvēku, varasiestādes pasludinājušas slēgto zonu. Stacija tiks slēgta plkst.10, bet plkst.11.30 paredzēts sākt aviobumbas neitralizēšanas darbus.

Evakuācijas zonā atrodas centrālā stacija, Ekonomikas un Transporta ministrijas, armijas slimnīca, Indonēzijas un Uzbekistānas vēstniecības, mākslas galerija un muzejs, kā arī daļa izlūkdienesta BND galvenā biroja.

Tūkstošiem iedzīvotāju jāpamet mājas līdz plkst.9, un viņi atgriezties varēs tikai tad, kad bumbas neitralizācijas operācija būs pabeigta.

Angelas Merkeles kanceleja un Reihstāgs atrodas dažus simtus metru uz dienvidiem no slēgtās zonas un darbu varēs turpināt.

Vācijā regulāri tiek atrastas bumbas, kas palikušas no Otrā pasaules kara. Ekspertu aplēses liecina, ka tehnisku iemeslu dēļ nav uzsprāgušas ceturtdaļmiljons bumbu, ko sabiedroto spēki nometa virs Vācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu