Inženieri radījuši milzīgu sikspārni-robotu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācu inženieri eksperimenta ietvaros radījuši robotsikspārni, kas palīdzēs pētīt dabas radību ietekmi uz tehnoloģijām, vēsta «Reuters».

Robotsikspārni izstrādājusi vācu tehnoloģiju kompānija «Festo», gandrīz precīzi atdarinot dabā sastopamo dižsikspārņu kustības. Dabā šie milzīgie sikspārņi ir pazīstami ne tikai ar savu lielo izmēru un rudo krāsu, bet arī ar spēju veikli manevrēt lidojumā. Tas ir pateicoties ādas membrānai, kas stiepjas no to priekšējām līdz pat pakaļējām ekstremitātēm.

Robotsikspārņa spārnu atvērums ir vairāk nekā divi metri, bet tā svars ir tikai 580 gramu.

Lai šis robots paceltos gaisā un nolaistos pēc lidojuma, tam ir nepieciešama cilvēka palīdzība, tomēr, pateicoties kamerām, mērierīcēm un borta datoram tā ķermenī, tas spēj lieliski manevrēt un «stūrēt» pats.

Inženieri atklāj, ka šis sikspārnis pārdošanā neparādīsies, jo ir radīts tikai eksperimenta ietvaros, lai attīstītu tehnoloģijas, kas ir balstītas uz reāliem dzīvniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu