Trampa un Makrona tikšanās: «blaugznu diplomātija», neveiklā sabučošanās un citas dīvainības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Otrdien ASV prezidents Donalds Tramps Vašingtonā uzņēma Francijas prezidentu Emanuelu Makronu ar kundzi Brigitu. Vizītes laikā abu valstu līderi apsprieda Irānas kodolvienošanos, situāciju Sīrijā un citus jautājumus, bet vakarā devās kopīgās vakariņās. Oficiālās vizītes laikā netrūka savādu izgājienu, piemēram, kad Tramps notrauca no Makrona žaketes blaugznas, skaļi par to paziņojot sanākušajiem žurnālistiem. TVNET apkopojis dīvainākos mirkļus no abu valstu līderu tikšanās.

 
Foto: REUTERS

Blaugznu diplomātija

«Visi saka, cik mums ir labas attiecības, un tā arī ir. Beidzot tās nav viltus ziņas,» Tramps par Makronu teica Ovālajā kabinetā sanākušajiem preses pārstāvjiem.

«Mums ir ļoti īpašas attiecības. Es tūliņ notraukšu to mazumiņu blaugznu,» sacīja Tramps, ar pirkstu aizskarot Makrona plecu. «Mums viņš jāpadara perfekts. Viņš ir perfekts.»

Sociālajos tīklos izskanējuši joki, ka Tramps piekopjot kādu līdz šim nezināmu diplomātijas veidu, ko varētu saukt par «blaugznu diplomātiju».

 
Foto: REUTERS

Neveikli rokasspiedieni un skūpsti

Ārvalstu medijos Trampa un Makrona attiecības jau nokristītas par «bromanci» jeb «čaļu mīlestību», jo tikšanās laikā izskanēja vārdiski savstarpējo simpātiju apliecinājumi, kā arī netrūka rokasspiedienu un frančiem raksturīgo skūpstu uz vaigiem. Taču šīs izpausmes dažbrīd izskatījās visai neveikli - laikā neatlaistas plaukstas, bikla galvas pagriešana skūpstam un skaļš šmauksts no Trampa puses...

ASV pirmajai lēdijai Melānijai sabučošanās ar franču viesiem veicās raitāk.

 
Foto: REUTERS

Tramps «izved francūzi pastaigāties»

Pozējot fotogrāfiem uz Baltā nama kāpnēm, Tramps dalījās ar savu «prognozi», ka Makrons «būs lielisks Francijas prezidents». Makrons prezidenta pienākumus pilda kopš 2017.gada maija, tātad viņa pieredze valsts prezidenta amatā ir tikai par dažiem mēnešiem īsāka nekā Trampam, kurš stājās amatā 2017.gada janvārī.

Ignorējot ieturētību, ko pierasts redzēt valstu līderu vizītēs, Tramps Makronu saķēra pie rokas un teju vilka sev līdzi, pārejot uz nākamo fotografēšanās vietu.

 
Foto: AFP

Melānijas «Trampa atbaidīšanas cepure»

Tiekoties ar franču viesiem, ASV pirmā lēdija Melānija Trampa bija ģērbusies baltā kostīmā ar pieskaņotu platmali, ko sociālo tīklu lietotāji iesauca par «Trampa atbaidītāju». Tramps un Makrons spieda viens otram roku, sabučojās un nekautrējās uzlikt roku uz muguras, taču Trampam nācās pacīnīties, lai paša sieva Melānija beidzot saņemtu viņa roku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu