Latvijas hokejistiem šodien jācīnās ar niknajiem kanādiešiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Priekšpēdējo spēli pasaules čempionātā (PČ) šovakar aizvadīs Latvijas nacionālā hokeja komanda, kas Herningā (Dānija) B apakšgrupas mačā spēkiem mērosies ar spēcīgo Kanādas valstsvienību. Cīņa sāksies plkst. 21.15, un to tiešraidē pārraidīs kanālā LTV7.

Kanādas hokejisti ir nikni, ko neslēpa vairāki no šīs valstsvienības spēlētājiem. Tam par pamatu ir smagais zaudējums 1:5 sestdien pret talantiem bagāto Somijas izlasi.

Tikmēr kanādieša Boba Hārtlija vadītā Latvijas izlase spēli no spēles uzlabo savu sniegumu un iepriekšējā mačā ar 3:1 apspēlēja Phjončhanas olimpisko spēļu vicečempioni Vāciju. Tā bija svarīga cīņa abām komandām.

Latvija ar Kanādu pārbaudes spēlē tikās sagatavošanās posmā pasaules čempionātam. 1. maijā Rīgā ļoti pārliecinošu uzvaru ar 6:1 svinēja kanādieši.

Pirms šā mača Kanādas valstsvienības rindas papildināja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Nešvilas «Predators» uzbrucējs Kails Teriss. Pagaidām gan nav zināms, vai viņš piedalīsies šajā mačā.

Terisam šī būs otrā pieredze pieaugušo pasaules čempionātā, jo viņš planētas meistarsacīkstēs piedalījās arī 2014.gadā Minskā, kad astoņos mačos izcēlās ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Šo sezonu Teriss iesāka citā NHL komandā Otavas «Senators», bet novembrī tika aizmainīts uz «Predators». Šosezon regulārajā čempionātā viņš kopumā 76 spēlēs guva 16 vārtus un veica 35 rezultatīvas piespēles, kamēr 13 izslēgšanas turnīra mačos atzīmējās vien ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr sliktas ziņas svētdien tika saņemtas no Latvijas valstsvienības nometnes. Savainojuma dēļ čempionāts, visticamāk, ir beidzies aizsargam Uvim Balinskim. Mačā pret Vāciju 21 gadu vecais aizsargs saņēma sitienu pa galvu, kā rezultātā cīņas laikā devās uz ģērbtuvēm. Informācija liecina, ka ir aizdomas par smadzeņu satricinājumu.

Šajā pasaules čempionātā Balinskis piecās spēlēs atzīmējies ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1. Vārtus viņš guva spēlē pret ASV izlasi. Vidēji mačā viņš laukumā bijis 17 minūtes un 26 sekundes, izdarot deviņus metienus pa vārtiem.

«Pagaidām tas, kurš sargās vārtus, lai paliek noslēpums,» treneris Edgars Masaļskis saglabāja intrigu, taču lika nojaust, ka kā otrais vārtsargs šim mačam varētu tikt pieteikts Latvijas izlases ripu ķērāju trešais numurs Matīss Edmunds Kivlenieks, bet vārtu drošība tiktu uzticēta Kristeram Gudļevskim.

Kanādas izlases spožākā zvaigzne ir Edmontonas «Oilers» uzbrucējs Konors Makdeivids, kurš NHL regulārajā turnīrā iekrāja 108 rezultativitātes punktus un kļuva par sezonas rezultatīvāko spēlētāju. Piecās pasaules čempionāta spēlēs viņš guvis četrus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlasē pa pieciem punktiem nopelnījuši Rūdolfs Balcers un Rodrigo Ābols.

Kanādas izlasē ir arī tādi pazīstami spēlētāji kā Raiens O’Reilijs, kurš ir Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo «Sabres» komandā, Džordans Eberle, Breidans Šens, Ārons Ekblads, Raiens Ņūdžents-Hopkinss un Metjū Barzals. Kanādas izlase, kā ierasts, ir viena no pasaules čempionāta favorītēm.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15. maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Jau tagad zināms, ka elites divīziju pametīs Baltkrievija.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam:

vārtsargi - Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice), Kristers Gudļevskis (Bridžportas «Sound Tigers», AHL), Matīss Edmunds Kivlenieks (Klīvlendas «Monsters», AHL);

aizsargi - Guntis Galviņš, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas «Dinamo», KHL), Edgars Siksna (Karagandas «Sarjarka», VHL), Kristiāns Rubīns (Medisinhetas «Tigers», WHL); Kristaps Sotnieks (Toljati «Lada», KHL), Ralfs Freibergs (Zlīnas «Aukro Berani», Čehija), Oskars Cibuļskis (Hradeckrālovas «Mountfield», Čehija);

uzbrucēji - Roberts Bukarts («Aukro Berani»), Ņikita Jevpalovs, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Frenks Razgals, (visi - Rīgas «Dinamo», KHL), Rodrigo Ābols («Orebro», Zviedrija), Rūdolfs Balcers (Sanhosē «Barracuda», AHL), Rihards Bukarts (Belīnes «Eisbaren», Vācija), Andris Džeriņš («Mountfield»), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «Lions», Šveice), Teodors Bļugers (Vilksbāres/Skrentonas «Penguins», AHL).

Kanādas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Kērtiss Makelhinijs (Toronto «Maple Leafs», NHL), Dārsijs Kimpers (Arizonas «Coyotes», NHL);

aizsargi - Džoels Edmundsons, Koltons Pareiko (abi - Sentluisas «Blues», NHL), Ārons Ekblads (Floridas «Panthers», NHL), Raiens Puloks (Ņujorkas «Islanders», NHL), Dernels Nurss (Edmontonas «Oilers», NHL), Raiens Marejs (Kolumbusas «Blue Jackets», NHL), Marks Eduārs Vlasičs (Sanhosē «Sharks», NHL), Tomass Šabots (Otavas «Senators», NHL);

uzbrucēji - Džordans Eberle, Džošua Beilijs, Mets Barzals, Entonijs Boviljē (visi - «Islanders»), Breidens Šens, Džeidens Švarcs (abi - «Blues»), Žans Gabriels Pažo («Senators»), Pjērs Liks Dibuā («Blue Jackets»), Taisons Džosts (Kolorādo «Avalanche», NHL), Bo Horvats (Vankūveras «Canucks», NHL), Raiens O'Reilijs (Bufalo «Sabres», NHL), Braiens Ņūdžents-Hopkinss, Konors Makdevids (abi - Edmontonas «Oilers», NHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu