Vindzorā pirms karaliskajām kāzām ievieš stingrus drošības pasākumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Visiem karaliskās ģimenes faniem, kuri sestdien dosies uz Vindzoru nosvinēt Lielbritānijas prinča Harija un viņa mīļotās Meganas Mārklas kāzas, nāksies iziet stingrus drošības pasākumus. Taču policijai nav zināmi nekādi draudi pasākuma norisei, ziņo aģentūra «Reuters».

Sagaidāms, ka kāzu dienā Vindzorā, kur atrodas slavenā Vindzoras pils, no dažādām Lielbritānijas malām un ārvalstīm sabrauks vairāk nekā 100 000 cilvēku.

Lielbritānijā izsludināts otrs augstākais terorisma draudu brīdinājums. Pagājušogad Lielbritānijā notika četri teroristu uzbrukumi, kas prasīja 36 cilvēku dzīvības.

Taču nav gaidāms, ka teroristi par savu mērķi izvēlēsies gaidāmās karaliskās kāzas. «Saistībā ar šo pasākumu nav nekādu konkrētu draudu. Izlūkošanas dienestu informācija neliecina, ka šis pasākums kļūs par mērķi,» sacīja policijas virsnieks Džims Vīms, kurš ir karalisko kāzu taktiskais komandieris.

«Cilvēki zina par pagājušogad Lielbritānijā un pēdējos 18 mēnešos Eiropā un visā pasaulē notikušajām zvērībām, tāpēc viņi par to domās,» norāda Vīms. «Mēs uzraudzīsim pasākumu, lai cilvēki būtu drošībā, - mums ir tādas iespējas. Īstie policisti īstajās vietās un ar īstajām prasmēm tiks galā ar visām iespējamībām.»

Prinča Viljama un Keitas kāzās 2011.gadā Londonas ielās patrulēja apmēram 5000 policisti. Vīms neatklāja, cik liela būs policijas klātbūtne Harija un Meganas kāzās Vindzorā.

Sestdien tiks bloķēti ceļi uz pilsētu, un tajā patrulēs bruņoti policisti un policisti ar suņiem. Pilsētas viesiem būs jāiet cauri līdzīgiem skeneriem kā lidostās, pirms viņi varēs ieiet Vindzoras pils apkaimē.

«Pārmeklēšanas un skenēšanas vietas būs visā pilsētā. Vienalga, vai atbrauksiet ar auto, novietosiet to un dosieties uz pilsētu kājām, vai arī ieradīsieties ar vilcienu, jums būs jāiet cauri kādai no tām,» norāda Vīms. «Būs iesaistīti visu veidu policijas resursi, kādus varat iedomāties.»

Taču viņš atteicās konkrēti nosaukt, kādus iespējamos traucējumus policija gaida. «Mums jāpatur prātā, ka tās ir kāzas. Tās ir kāzas, un karaliskais pāris grib, lai sabiedrība būtu tajās iesaistīta,» teica Vīms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu