Aviokatastrofā Kubā vairāk nekā 100 bojāgājušie

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Piektdien Kubā notikušajā aviokatastrofā bojā gājuši vairāk nekā 100 cilvēki. Lidsabiedrības «Cubana de Aviacion» lidmašīna «Boeing 737» nogāzās neilgi pēc pacelšanās no Havanas Hosē Marti lidostas. Aviokatastrofā izdzīvojuši 3 cilvēki, kuru stāvoklis tiek raksturots kā kritisks.

Papildināts viss teksts

Lidsabiedrības «Cubana de Aviacion» lidmašīna «Boeing 737», kas no Havanas devās uz Olginu salas austrumos, nogāzās netālu no galvaspilsētas starptautiskās lidostas.

Šī ir traģiskākā aviokatastrofa Kubā kopš 20. gadsimta 80. gadiem.

Katastrofā izdzīvojušas trīs sievietes, kuru stāvoklis tiek raksturots kā kritisks. Tiek ziņots, ka viņas guvušas smagus apdegumus. Vēl viens izdzīvojušais nomira drīz pēc nogādāšanas slimnīcā.

Kubas varasiestādes uzsākušas negadījuma izmeklēšanu, valstī izsludinātas divu dienu sēras.

Precīzs bojāgājušo skaits patlaban vēl nav zināms.

Vietējo reisu veicošā lidmašīna nokrita piektdien neilgi pēc pacelšanās uz autoceļa starp Havanu un Boijerosas pilsētiņu, netālu no lidostas. Tajā atradās 6 cilvēku apkalpe un 104 pasažieri, starp kuriem bija arī 5 ārvalstu pilsoņi.

Meksikas valdība izplatījusi paziņojumu, kurā teikts, ka «Cubana de Aviacion» šo «Boeing 737» nomājusi no Meksikas kompānijas «Aerolines Damojh». Lidaparāts būvēts 1979. gadā, un visi tā apkalpes locekļi bijuši meksikāņi.

Saskaņā ar Meksikas Satiksmes ministrijas datiem, lidmašīnai pagājušā gada novembrī veikta tehniskā apskate, un defekti nav konstatēti. Meksika gatavojas nosūtīt uz Kubu savu ekspertu komandu.

Arī aviobūves koncerns «Boeing» paziņojis, ka ir gatavs nosūtīt uz Kubu savus ekspertus, «kā to pieļauj ASV likumdošana un vienošanās starp ASV Nacionālo satiksmes drošības padomi un Kubas varasiestādēm».

Vakar katastrofas vietā ieradās arī Kubas prezidents Migels Diazs-Kanels. Viņš pavēstīja presei, ka upuru skaits varētu būt «ļoti liels».

Līdz šim traģiskākā aviokatastrofa Kubā notika 1989. gadā, kad netālu no Havanas nokrita padomju ražojuma pasažieru lidmašīna Il-62M. Toreiz bojā gāja visi 126 lidmašīnā esošie, kā arī 24 cilvēki uz zemes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu