Ansis Bogustovs: Ja ģimenē pārāk dominē sievišķā puse, rodas šķirtās ģimenes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Jautājums par pienākumu sadalījumu ģimenēs ir bijis aktuāls vienmēr. Ir eksperti, kuri norāda, ka sievietes vieta ir mājās, bet vīrietim ir jābūt noteicējam ģimenē un jāpelna iztika. Taču tai pašā laikā ir ģimenes, kurās tētis ir izvēlējies audzināt bērnus, bet strādāt dodas mamma. Žurnālists Ansis Bogustovs ir pārliecināts, ka Latvijā vīrieši ir pārāk maz iesaistīti bērnu audzināšanā un mūsu valstī valda matriarhāts.

Ansis bilst, ka bērni agri vai vēlu, taču neizbēgami sāk ilgoties pēc «vīrišķās devas» un, ja ģimenē pārāk dominē sievišķā puse, rodas šķirtās ģimenes. «Ja veči būs vienmēr aizgājuši medīt tos «mamutus» un tikai mamma ap to ugunskuru kurinās to «veco mamuta kaulu» un vāķīs bērnus, tas nav kruta,» saka Ansis.

«Es pats esmu no šķirtas ģimenes un nedomāju, ka tas ir baigi stilīgi. Man gāja ilgi, kamēr es sapratu, ka man ir līdzpienākums attiecībās, tostarp ar paša bērniem,» raidījumā «Starp mums runājot», kas jau šovakar būs skatāms STV Pirmā!, atklāj žurnālists Ansis Bogustovs. Viņš atzīst, ka bijis patiešām atvieglots, ka pirmās viņa ģimenē piedzimušas meitas, jo, tā kā viņam augot tēva nav bijis blakus, viņš nav sapratis, kā tikt galā ar dēlu. Taču žurnālists ir pārliecināts, ka arī tēvi spēj lieliski tikt galā ar savu atvašu audzināšanu, tikai viņiem jādod iespēja. «Meitenes, uzdāviniet mums iespēju būt kopā ar bērniem. Nevis tādā piespiedu «masēšanas» kārtā. Nenoskaudiet mums šo emocionālo iespēju,» tā Ansis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu