Zakerbergs sola EP deputātiem izmaiņas «Facebook»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LEAH MILLIS / REUTERS

Sociālā tīkla «Facebook» vadītājs Marks Zakerbergs, tiekoties ar Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem, atvainojies par kļūdām, ko viņa uzņēmums pieļāvis saistībā ar datu drošību, un paudis apņēmību veikt izmaiņas sociālajā tīklā.

«Būs nepieciešams laiks, lai izdarītu visas izmaiņas, kas mums šeit jāveic,» paziņoja Zakerbergs.

«Es esmu apņēmies izlabot šo un veikt nozīmīgus ieguldījumus, kas nepieciešami, lai turētu cilvēkus drošībā,» viņš piebilda.

Zakerbergs arī norādīja, ka «Facebook» kopš ASV prezidenta vēlēšanām 2016.gadā ir labāk sagatavojies dezinformācijas identificēšanai un dzēšanai.

«Mēs toreiz pārāk lēni identificējām Krievijas iejaukšanos «Facebook»,» sacīja Zakerbergs. «Man ir lielāka pārliecība, ka tālāk mēs to sakārtosim, jo mēs kopš 2016.gada jau esam paveikuši labāku darbu vairākās svarīgās vēlēšanās, ieskaitot Francijas prezidenta vēlēšanas, Vācijas vēlēšanas un Alabamas vēlēšanas ASV pagājušajā gadā.»

Viņš arī vērsa EP deputātu uzmanību uz «Facebook» pozitīvo lomu, ļaujot līderiem tieši kontaktēt ar vēlētājiem un palīdzot reģistrēties miljoniem cilvēku visā pasaulē, kuri citādi nebūtu devušies vēlēt.

Jau vēstīts, ka «Facebook» iekļuva privāto datu aizsardzības skandālā pēc ziņām, ka Lielbritānijā bāzētais politisko konsultāciju uzņēmums «Cambridge Analytica», kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojis 87 miljonu ASV vēlētāju «Facebook» profilu informāciju bez viņu atļaujas.

Eiropas Savienībā 25.maijā stāsies spēkā Vispārīgā datu aizsardzības regula (GDPR), kas paredz stingrākus datu aizsardzības noteikumus, un «Facebook» ir solījis tos ievērot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu