Kā karsta futbolbumba: vīrietim Havaju salās trāpa vulkāna izmests akmens

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Derils Klintons dzīvo Havaju salās pavisam netālu no vietas, kur pirms vairāk nekā nedēļas parādījās vulkāniska plaisa. No tās nāk lava un tiek izsviesti akmeņi. Kad Derils centās aizsargāt savu māju un kaimiņu īpašumus no Kīlauea vulkāna izvirduma radītajiem draudiem, viens no lidojošajiem akmeņiem trāpīja viņam pa kāju, vēsta raidorganizācija CNN.

«Tas bija spēcīgākais trieciens, kādu jebkad esmu izjutis savā dzīvē,» stāsta Klintons. «Tas bija neticami stiprs un karsts, tas dedzināja.»

«Nespēju noticēt, ka ārsti spēja salikt atpakaļ manu kāju. Es domāju tikai par izdzīvošanu; man bija vienalga, vai viņiem nāksies nogriezt man kāju,» viņš norāda.

CNN ar Klintonu runāja pagājušajā nedēļā, kad viņš, bruņojies vien ar ugunsdzēsības aparātu un dārza šļūteni, centās pasargāt draugu māju no aizdegšanās. Plaisa bija izveidojusies tieši pie mājas, un kādreiz sakoptajā mauriņā bija sakrituši melni atdzisušas lavas gabali. No plaisas tika izsviesti akmeņi.

«Tas ir gandrīz kā ķert futbolbumbu,» toreiz stāstīja Klintons, kuram abas kājas vēl bija veselas. «Tikai šo bumbu negribas noķert.»

Klintons centās apdzēst lavas bumbas, kas ietriecās mājās, pirms tās izraisījušas ugunsgrēku.

Dienu vēlāk viens no lidojošajiem akmeņiem trāpīja Klintonam, kamēr viņš uz brīdi zaudēja modrību, runājot pa telefonu. Akmens sadragāja viņa kājas kaulus. «Tad es aizdegos, nometos zemē, sagrābu pēdu un kāju un turēju tās kopā,» viņš teica. Akmens izraisīja degšanu uz Klintona mājas lieveņa, taču kaimiņš to nodzēsa.

Sargāt mājas viņam palīdzēja bijusī sieva, kura pēc incidenta nogādāja Klintonu slimnīcā. Viņa teica, ka pēc metāla stieņa ielikšanas kājā Klintons jau varot pakustināt kājas pirkstus, taču vēl vismaz sešas nedēļas nevarēs staigāt bez kruķiem.

Klintons saka, ka neko nenožēlojot. Līdz pat incidentam viņam licies, ka risks veselībai un dzīvībai ir pārāk niecīgs, lai necenstos saglābt cilvēku mājas un visu iedzīvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu