ASV vecāki ar tiesu darbiem izliek no mājām 30 gadus veco dēlu

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ģimene Ņujorkā mēģināja likt 30 gadus vecajam Maiklam Rotondo noprast, ka pienācis laiks pamest vecāku ligzdu. Vecāki viņam atstāja piecus paziņojumus par nepieciešamību atbrīvot viņa istabu ģimenes mājā un pat piedāvāja naudu, kas palīdzētu atrast jaunu dzīvesvietu. Taču, kad Rotondo tā arī neizvācās, lieta nonāca līdz tiesai. Otrdien tiesa lēma par labu Rotondo vecākiem, vēsta raidorganizācija CNN.

Tomēr Rotondo uzskata, ka viņam pienākas brīdinājums sešus mēnešus pirms izlikšanas. «Es tikai gribēju, lai man dod saprātīgu termiņu, lai izvāktos, ņemot vērā, ka iepriekšējo brīdinājumu saņemšanas laikā nebiju pilnībā gatavs sevi uzturēt,» viņš norāda.

Kristīna un Marks Rotondo sāka tiesāšanos šomēnes. Kā pierādījumus viņi iesniedza piecus rakstiskus brīdinājumus, ko bija devuši dēlam, sākot ar šā gada februāri.

«Pēc sarunas ar tavu māti esam nolēmuši, ka tev nekavējoties jāpamet šī māja. Tev tiek dotas 14 dienas, lai izvāktos. Tev nebūs ļauts atgriezties. Mēs darīsim visu, kas nepieciešams, lai īstenotu šo lēmumu,» norādīts brīdinājumā, kas datēts ar 2.februāri.

Pēc tam vecāki vērsās pie advokāta un 13.februārī iesniedza dēlam vēl vienu brīdinājumu, liekot izvākties 30 dienu laikā.

Piecas dienas vēlāk vecāki uzdāvināja dēlam 1100 ASV dolārus jaunas dzīvesvietas atrašanai un jaunā brīdinājumā deva vairākus padomus patstāvīgas dzīves sākšanai.

«Ir darbi, ko var darīt cilvēki ar mazu darba pieredzi, kā tu. Dabū darbu - tev ir jāstrādā!» vēsta viens no tiem.

Pēdējo brīdinājumu Maikls saņēma 30.martā. Tajā vecāki pieprasīja, lai Maikls no viņu īpašuma aizvāc saplīsušo braucamrīku, un piedāvāja apmaksāt tā labošanu. Kad dēls tik un tā nereaģēja, vecāki vērsās tiesā, lai varētu viņu izlikt no ģimenes mājām.

Maikls mudināja tiesu noraidīt vecāku prasību, sakot, ka pēdējo astoņu gadu laikā «netika gaidīts, ka viņš piedalīsies mājsaimniecības izdevumu segšanā vai palīdzēs mājas darbos un īpašuma uzturēšanā» un ka tāda vienkārši esot bijusi «vienošanās par dzīvošanu» ar vecākiem. Otrdien tiesā vīrietis atsaucās uz precedentu, kad iemītniekam brīdinājums bija jādod sešus mēnešus pirms iespējas to izlikt no dzīvesvietas.

Taču Ņujorkas štata Augstākās tiesas tiesnesis Donalds Grīnvuds lēma par labu vecākiem. «Es atļauju izlikšanu,» viņš teica. «Es domāju, ka [brīdinājumā dotais] termiņš ir pietiekams.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu